Dít zegt je profielfoto op sociale media over je persoonlijkheid

Wat voor profielfoto heb jij?

Wanneer we een profielfoto voor sociale media moeten uitzoeken, kiezen we vaak voor een foto waarop we er beter uitzien dan in de werkelijkheid. Goed licht, een mooie pose en een filtertje eroverheen laat een zeer flatteuze versie van onszelf zien. 

Maar wat zegt dit eigenlijk over je?

Persoonlijkheid
Onze keuze voor een profielfoto op Facebook, Instagram of andere sociale media kan veel zeggen over onze persoonlijkheid. Volgens recent onderzoek kiezen we namelijk bewust voor een foto om onze online persoonlijkheid weer te geven. Bij dit onderzoek werden duizenden profielfoto’s op Twitter geanalyseerd, waarna de onderzoekers de persoonlijkheid van de gebruikers probeerden te voorspellen. Dit bleek zeer succcesvol! Is jouw foto dus heel scherp, juist wazig of overbelicht? Dit zegt het over jou als persoon!

Scherpe foto
Een scherpe profielfoto wordt vaak gebruikt door open personen. Mensen met een open persoonlijkheid gebruiken daarentegen niet veel kleuren en tonen op de foto vaak een neutrale emotie.

Kleurrijke foto’s
Kleurrijke foto’s worden vaak gebruikt door mensen met een kleurrijke persoonlijkheid; we hebben het natuurlijk over extraverte mensen. Deze personen houden er ook vaak van hun vriendengroep op hun profielfoto te zetten.

Kleurrijk met een lach
Heb jij een kleurrijke profielfoto waar je in je eentje opstaat met een lach op je gezicht? Dan ben je volgens de wetenschappers waarschijnlijk een orderlijk en gewetensvol persoon.

Doffe foto
Heb jij daarentegen een doffe foto of een foto waarop je niet je hele gezicht ziet? Dan ben je zeer waarschijnlijk een neurotisch persoon. Toon je wel je gezicht, dan is de kans groot dat je hierop een negatieve emotie laat zien.

Lees ook: Huh?! De manier waarop jij appt zegt meer over je persoonlijkheid dan gedacht!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay