Laat je kind om déze reden eerder naar bed gaan

kind
Je kind kan er veel baat bij hebben

Kinderen hebben eindeloos veel een energie. Soms lijkt het dan ook alsof het tergend lang duurt voor Klaas Vaak bij je zoon of dochter op bezoek komt. Hoewel een halfuurtje slaap missen per nacht niet zo erg klinkt, kan het schadelijker zijn voor je kind dan je denkt.

Uit onderzoek blijkt dat een kind zich op emotioneel en lichamelijk gebied beter ontwikkelt wanneer hij of zij eerder naar bed gaat. Maar wat betekent ‘eerder’? De beste tijd voor je kind om naar bed te gaan hangt af van de leeftijd, uit onderzoek blijkt dat kinderen het beste tussen 18:00 uur en 20:00 uur naar bed kunnen gaan.

7 tot 11 jaar
Extra slaap kan wonderen verrichten, zo blijkt uit een Japans onderzoek. Kinderen tussen de zeven en elf jaar gingen voor een onderzoek een uur eerder naar bed dan ze normaal deden. Dit deden ze vijf dagen per week. Deze kinderen waren meer alert en minder geïrriteerd dan de kinderen die niet eerder naar bed gingen. De voordelen waren nog groter voor peuters. Deze kinderen ontwikkelden hun spraak, motoriek en sociale eigenschappen sneller wanneer ze eerder naar bed gingen en langere dutjes deden dan kinderen die minder sliepen.

Wat nu
Afhankelijk van de leeftijd van het kind kun je bepalen hoe laat hij of zij het beste naar bed kan gaan. Ook is het een kwestie van erachter komen wat het beste voor je kind werkt. Als je kind altijd om 20:00 uur naar bed gaat, moet je hem of haar niet opeens om 19:00u naar bed sturen. Stuur je kind niet meteen heel vroeg naar bed maar bouw het op. Laat hem of haar twintig minuten eerder naar bed gaan voor een paar nachten. Valt hij of zij makkelijk in slaap? Dan is de nieuwe methode zeker voor herhaling vatbaar. Bevalt het? Dan kun je je zoon of dochter eventueel nog iets eerder naar bed sturen.

Lees ook: om deze reden hebben vrouwen het altijd kouder dan mannen 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Woman’s Day | Beeld: Pixabay