Houd jij ook zoveel van romantische komedies? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

 

Gewoon lekker romantische komedies blijven kijken dus!

Met dit weer hebben we enorm veel zin om op de bank te liggen onder een dekentje met een grote kop thee. Netflix aan en kijken maar. Ben jij ook zo iemand die dan het liefste een leuke romantische komedie kijkt? Dan moet je dit echt even lezen. 

Je wordt namelijk een leuker mens door de romantische komedie.

Empathisch
Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen een beter en gelukkiger mens worden als ze regelmatig genieten van een lekkere romantische komedie. De films maken je empathischer en opener naar anderen toe. Bij het onderzoek moesten 87 studenten vijf weken lang naar verschillende films kijken. De studenten werden in groepen ingedeeld, waarbij sommige mensen romantische films keken en anderen actiefilms.

Actiefilms
Wat bleek, de mensen die allemaal romantische komedies hadden gekeken, voelden zich door de positieve verhaallijnen een ander mens. Ze voelden zich empathischer, stonden meer open voor anderen en voor de verhalen van anderen en voelden zich vol van emoties als liefde en genegenheid. Ook scoorden ze hoger op loyaliteit, zorgzaamheid en eerlijkheid. Deze effecten waren bij de groep mensen die actiefilms hadden gekeken omgekeerd: in die groep werden mensen juist minder gevoelig en open.

Dit vind je misschien ook leuk: dít zijn de leukste films op Netflix om samen met je beste vriendin te kijken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Beautify | Beeld: Pexels