Knetterende ruzie: ‘Ik liet een scheet om mijn moeder de mond te snoeren’

scheet moeder

‘Ik deed het alleen zodat mijn moeder m’n vriendin met rust zou laten’

Je moet roeien met de riemen die je hebt, zegt men. Dat moet ook Robert* gedacht hebben, die met een scheet zijn moeder het zwijgen oplegt tijdens een ongemakkelijke situatie. Vriendinlief Emma is hem dankbaar, maar Roberts ouders kunnen niet om het voorval lachen. Op Reddit vraagt hij daarom of hij de situatie beter anders had kunnen aanpakken.

Litteken

Robert is nu ongeveer zeven maanden samen met Emma. “Ze heeft een zichtbaar litteken op haar nek, en ze haat het om ernaar gevraagd te worden of erover te vertellen. Geloof het of niet: zelfs ik weet het verhaal erachter niet, maar ik wacht af tot zij zich er goed bij voelt om het met me te delen”, deelt de supportive partner op Reddit. Nu hun relatie steeds serieuzer wordt, is Emma een aantal keren bij haar schoonouders op bezoek geweest. Zij zijn helaas minder geduldig.

Vragenvuur

“Mijn moeder en tante vragen haar soms wel tot drie à vier keer per uur naar het litteken als ze hier is. Ik weet dat het Emma verdrietig maakt. Ik heb mijn moeder al eens gevraagd om op te houden met al die moeilijke vragen, en dan belooft ze dat ze haar mond zal houden. Maar vervolgens draait ze zich om en gaat ze vrolijk verder”, deelt Robert. Al met al is hij behoorlijk klaar met het gedrag van zijn moeder.

Moederdag

Toch blijft Robert zijn moeder het voordeel van de twijfel geven. Daarom waren ze afgelopen Moederdag op bezoek in het ouderlijk huis. Daar gaat het echter al snel weer mis. “Ten overstaan van de hele familie vroeg mijn moeder weer naar Emma’s litteken. Emma zei dat ze het er liever niet over heeft, maar m’n moeder dreef haar echt in een hoekje met allemaal ja/nee-vragen”, deelt hij. En tja…wat doe je dan, als vriendelijk ingrijpen keer op keer niet helpt?

Boze gas(t)vrouw

Robert kiest voor een creatieve oplossing. “Ik liet een ontzettend luide scheet om de aandacht en druk van mijn vriendin af te leiden, zodat mijn moeder zich op iets anders zou richten”, deelt hij via Reddit. “Ik zei snel ‘oeps’, terwijl de hele familie moest lachen. Mijn moeder heeft me alleen maar boos aangestaard. Vervolgens trok ze me de keuken in en gaf ze me op m’n dak dat het kinderachtig was om opzettelijk te doen”, schrijft Robert. Maar hij heeft geen spijt van zijn actie: “Volgens haar had ik het moeten zeggen dat ze niet over dat litteken moest beginnen, maar dat heb ik al honderd keer gedaan! En ik kon moeilijk op Moederdag ruzie gaan maken met mijn moeder”, deelt de attente zoon. “In de auto naar huis konden Emma en ik er flink om lachen, maar mijn vader is nu ook boos op me.”

Wat vind jij: had Robert dit beter kunnen aanpakken, of had zijn moeder maar eerder moeten luisteren?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam throwa67694.

Lees ook: Bruidsmeisje: ‘Ik moest mijn armen bedekken vanwege mijn littekens’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Cristobal Baeza