Déze schoonmaakfouten maken je huis juist viezer!

schoonmaken

Met deze fouten heeft schoonmaken eigenlijk helemaal geen zin

Hoe krijgen we het voor elkaar om ons huis juist ‘viezer’ achter te laten na een grote schoonmaakbeurt? Je zou bijna zeggen dat dit onmogelijk is toch? Misschien heb je dan nog niet over de volgende punten nagedacht…

Helemaal weer opnieuw beginnen na een grote schoonmaakbeurt, daar hebben we natuurlijk geen zin in. Dus, doe jij deze dingen ook?

  1. Schoonmaakdoekjes: Eerst de oppervlakte van bijvoorbeeld het aanrecht, de planken of de tafel sprayen met schoonmaakmiddel? Niet doen! Op deze manier laat je juist een plakkerige laag achter op de oppervlakte en bestaat er een grote kans dat er juist meer vuil aan blijft plakken. Voortaan eerst op het doekje sprayen en dan pas schoonmaken dus.
  2. De stofzuiger: En maar denken dat we het huis zo schoon achter laten als we overal met de stofzuiger zijn langs geweest. Helaas moeten we je uit deze droom helpen, want misschien laat je je huis juist wel viezer achter dan je had gedacht. Eens in de zoveel tijd vervangen we de stofzuigerzak, maar wat vaak nog vergeten wordt is om gelijk het filter in de stofzuiger goed schoon te maken. Niet alleen doet je stofzuiger het minder goed als je de filter niet schoonmaakt, ook blaast de stofzuiger al het vuil direct weer terug in je huis.
  3. De wc-borstel: Tenslotte komen we bij de wc-borstel. Deze blijkt dus een bron van bacteriën te zijn. Zodra je na het gebruik van de wc-borstel deze nat terug in de houder zet, wordt het een broedplaats voor bacteriën. De eerst volgende keer dat je je toilet weer wilt schoonmaken is deze dus eigenlijk viezer dan ooit tevoren. In het vervolg kun je beter de wc-borstel even laten drogen voordat je deze terug zet in de houder. 

Lees ook: Geniaal: met deze simpele make-up trucjes zie je er veel jonger uit!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle| Beeld: Unsplash