Dankzij deze trucjes past er veel meer kleding in je kast!

kledinghacks

Doe er je voordeel mee!

Voor de meeste fashionista’s kan het een crime zijn om al hun kleding in hun garderobe te krijgen. Ondanks dat we alles netjes ophangen en opvouwen, blijft het moeilijk om alles in de kast te krijgen. Is dit een herkenbaar scenario voor jou? Dan heb je wellicht wat aan de volgende tips.

Puilt je kledingkast uit en weet je van ellende niet meer wat je moet doen? Dan is het tijd om allereerst eens kritisch naar al je kleding te kijken. Trek je dat rokje nog wel aan of is die trui eigenlijk nog wel leuk? Doe de kleding weg die je niet meer hoeft.

Heb je nog plek in je slaapkamer? Dan kun je ervoor kiezen om kledingrek aan te schaffen, waardoor je je meest gedragen kleding niet steeds in de kast hoeft te doen. Helaas heeft niet iedereen ruimte voor een (extra) kledingrek. Voor hen komen de volgende tips van pas!

  • Verpak vacuüm: iedereen kent het wel dat je kleding hebt die je eigenlijk niet meer draagt, maar ook echt niet weg wilt doen. Ook al heb je je kleding netjes opgevouwen of opgehangen, dan kunnen die kledingstukken toch veel ruimte in beslag nemen. Verpak je kleding daarom vacuüm om ruimte te besparen.
  • Gebruik lipjes van een blikje: om meer ruimte in je kast te krijgen kun je lipjes van frisdrankblikjes aan je hanger doen. Aan het lipje kun je vervolgens nog een kledinghanger hangen, waardoor je twee kledingstukken kunt ophangen in plaats van één.

 

  • Gebruik de deur van je kast: ook de deur van je kast kun je gebruiken om meer kleding in je kast kwijt te kunnen. Lijm kledinghaken in je kast om er pyjama’s, tassen of shirts aan op te hangen.
  • Hang een kleine stalen ketting op in je kast: maak een ketting verticaal vast in je kast of hang deze aan de stang waar je kledinghangers aanzitten. Hang de kledinghangers aan de ketting en je kunt zo zeven hangers eraan kwijt.

Lees ook: Wit wasmiddel kan je ook gebruiken voor bonte was: waar of niet waar?

Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest.

Bron: Elle België & Buzzfeed | Beeld: Unsplash