Dít is waarom je nooit sorry moet zeggen voor een onopgeruimd huis

onopgeruimd

Geen verontschuldigingen meer!

Vaak als we visite krijgen zorgen we er eventjes voor dat het huis er in ieder geval een beetje opgeruimd uitziet (we schuiven de rommel ergens in een laatje of onder de bank). Maar, heel soms krijgen we onverwachts bezoek en hebben we daar geen tijd voor. En als dit bezoek de rommel ziet, verontschuldigen we ons altijd. 

Maar dit is waarom je nooit meer sorry moet zeggen voor je onopgeruimde huis.

Imperfecties
‘Sorry voor de troep, ik had geen tijd om op te ruimen’ of ‘Let niet op de troep’, zijn zinnen die we onszelf vaak uit horen spreken wanneer een onverwachte bezoeker onze rommelige huiskamer betreedt. Wat je je niet beseft bij het uitspreken van deze zin, is dat de persoon in kwestie nu juist naar de troep gaat kijken, omdat je de aandacht er op hebt gefocust.

Geen excuses
In plaats daarvan kun je beter de aandacht vestigen op iets waar je wel trots op bent; een mooi schilderij bijvoorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk compleet overbodig om je te verontschuldigen voor een beetje rommel: het is jouw huis en jij bepaalt wat er in ligt. Ook heeft iedereen af en toe een rommeltje huis; iets wat jij nooit ziet omdat anderen ook vaak opruimen voordat jij langskomt. Gewoon lekker laten die rommel en je nooit verontschuldigen dus.

Lees ook: Wow, wat een huis! Even binnen spieken bij niemand minder dan… Topchef Jamie Oliver

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: videostill