Grappig: je hond meenemen naar je werk verhoogt de productiviteit

hond-werk

Blijkbaar zorgt ons huisdier ervoor dat we meer ons best gaan doen

Heb je je hond altijd al eens mee willen nemen naar je werk? Volgens de Dublin Society for Prevention of Cruelty to Animals (DSPCA) is dat een heel goed idee. Een hond op een werkplek biedt namelijk verschillende voordelen, waaronder een verhoogde productiviteit. 

Meer socialisatie en productiviteit

In het programma Morning Ireland was Susanne McGovern te gast. Zij is Corporate Relations Manager bij de DSPCA. Ze kwam langs om te praten over de voordelen van het Pets at Work-programma (ook wel het PAWS-programma genoemd) dat de DSPCA heeft ontwikkeld. “Er is veel onderzoek gedaan dat laat zien dat het goed is om een hond mee te nemen naar het werk”, aldus McGovern. “Het verbetert de sfeer op het werk, zorgt ervoor dat mensen meer met elkaar gaan socialiseren en verhoogt de productiviteit.” Het heeft dus alleen maar voordelen!

Regels en een formulier

Het PAWS-programma bestaat uit een aantal stappen, waarmee langzaam wordt toegewerkt naar een hondenbezoekje aan kantoor. Honden moeten aan een aantal regels voldoen om mee te mogen naar een werkplek. Zo moeten ze onder andere zindelijk en goed gesocialiseerd zijn. Ook moet de eigenaar van de hond een formulier ondertekenen waarop staat dat diegene eventuele rommel van de hond opruimt. Bovendien is het belangrijk dat er ook een “hondenvrije zone” op de werkvloer is, voor de mensen die tijdens hun werk juist liever niet te veel in de buurt van de hond komen. “We kunnen niet zomaar de deur van allerlei werkplekken openen en daar de hele dag honden laten rondrennen. Het is een proces”, aldus McGovern.

Campagne tegen eenzaamheid bij huisdieren

De DSPCA heeft mensen recentelijk opgeroepen om, wanneer ze weer vaker op kantoor gaan werken, hun ‘coronahuisdieren’ niet te vergeten. In hun campagne schreven ze: “De laatste twee jaar hebben we ons allemaal op dieren gestort voor emotionele steun, gezelschap en iemand om mee te praten. We hadden iemand nodig om ons door de lange dagen heen te slepen, iemand met wie we konden wandelen toen we geen contact met andere mensen mochten hebben. Nu we langzaam terugkeren naar onze werkplekken, is het belangrijk dat we een plan voor onze huisdieren maken zodat ze niet alleen zijn. Onze huisdieren zijn als familie voor ons en waren er voor ons toen we hen nodig hadden. Nu is het onze beurt om er voor hen te zijn.”

Lees ook: Wetenschap bevestigt: je kunt beter naar je hond slapen dan naast je partner

Bron: Her | Beeld: Unsplash, Devn