Hoeveel water moet je écht drinken om gehydrateerd te blijven?

water
Klopt die theorie van 2 liter water op een dag wel?

Al van kleins af aan kregen we herhaaldelijk te horen dat we genoeg water moeten drinken om gehydrateerd te blijven. Dus dat we genoeg vocht binnen moeten krijgen, is inmiddels oud nieuws. Twee liter water zou nodig zijn om optimaal te functioneren, maar inmiddels lijkt die hoeveelheid omstreden te zijn.

Kan iemand ons vertellen hoe het dan wél zit?

Verschil mannen en vrouwen
Twee liter water op een dag drinken kan eigenlijk nooit kwaad, maar al sinds enige tijd roept de een dat vocht uit fruit en groenten ook meetelt en volgens de ander gaat het puur om twee liter water en kun je vocht uit eten niet meetellen. Best verwarrend. Gelukkig biedt European Food Safety Autority (EFSA) wat verheldering: mannen zouden volgens de organisatie écht twee liter water moeten drinken en voor vrouwen geldt dat 1,6 liter water op een dag genoeg is.

Dorst
Hoewel er niets mis is met 1,6 liter water voor vrouwen en 2 liter water voor mannen, heeft onderzoeker Michael Farrell van Monash University in Australië nog een opmerking op de uitspraak van EFSA en dat is dat we gewoon naar ons lichaam moeten luisteren. De onderzoeker vertelt dat je naar je lichaam moet luisteren en moet drinken wanneer je dorst hebt. Doe je dit? Dan doe je het waarschijnlijk goed. Hij stelt dat je beter kunt drinken wanneer je dorst hebt, dan je krampachtig aan een drinkschema houden.

Lees ook: Zóveel geld geven we per jaar uit aan buiten de deur eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels