Wist je dat je tennisballen ook híervoor kunt gebruiken?

tennisballen
Wij hadden geen idee!

De tennisbal, een gele bal die je voornamelijk gebruikt voor eh… tennis, kun je voor veel meer dingen gebruiken dan een spannende match. Zo is het een ideaal voorwerp om de vloer te beschermen.

Haal die ballen maar uit je tennistas, want je kunt ze voor veel meer dingen gebruiken. 

Bescherm de vloer
Van een spiksplinternieuwe vloer met gloednieuwe krassen, wordt niemand blij. Voorkom dat je moedeloos naar de vloer kijkt en doe tennisballen onder de poten van je stoel. Snijd een X in een tennisbal en je kunt de stoelpoot in de bal plaatsen.

Zwarte strepen van de vloer
Zit die spiksplinternieuwe vloer ook al onder de zwarte strepen? Ga niet verwoed boenen, maar wrijf met een tennisbal over de strepen. Binnen en paar seconden is de vloer streepvrij!

Tegen snurken
Hoe kan een tennisbal nou helpen tegen snurken? Heel makkelijk! Naai een tennisbal in de rug van een t-shirt of pyjama waar je partner in slaapt. Hierdoor draait degene die het kledingstuk draagt niet meer op z’n rug. Wanneer iemand op zijn of haar rug slaapt, wordt het snurken namelijk erger.

Houd dons op de plaats
Heb je weleens een kussen of een dekbed gewassen? Dan weet je waarschijnlijk wel dat het het dons in deze stukken kan verplaatsten tijdens het wassen. Was en droog daarom een paar tennisballen mee wanneer je je kussen of dekbed wilt wassen. Dankzij de tennisballen blijft het dons mooi op z’n plek zitten.

Dekselopener
Wat kan het toch een helse klus zijn om een pot open te draaien. Gelukkig is dit euvel verholpen met een stuk van een tennisbal. Duw met het rubber van de binnenkant tegen de deksel aan, hierdoor heb je meer grip wanneer je draait en is die deksel er zo vanaf!

Lees ook: deze tips helpen tegen snurken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay