Zelf je haar knippen? Zó doe je dat!

haar
Wees goed voorbereid voor je de schaar in je haar zet 

Velen van ons hebben de schaar in hun lokken gezet toen we nog klein waren. Spijt dat we hadden! Het duurde tergend lang voor het haar was aangegroeid en dus ging je met een palmboompje op je hoofd door het leven. Wil je jaren later opnieuw je haren knippen, maar dan met succes? Houd je dan aan deze tips!

Het knippen van je haar is echt een vak. Toch is het niet onmogelijk om jezelf een mooi, nieuw kapsel aan te meten. Wel is het belangrijk om een aantal basistips te volgen voordat je zomaar in je mooie haren knipt.

Maak gebruik van een kappersschaar
Een schaar die je ook gebruikt voor het losknippen van verpakkingen en dergelijke kun je beter in de la laten liggen, deze is niet geschikt voor je haar. Wanneer je dit wel doet, zal je snel gespleten haarpunten krijgen en dat is ook niet te bedoeling. Schaf daarom een echte kappersschaar aan. Dat hoeft niet duur te zijn, op internet kun je ze verkrijgen voor een bedrag onder de twintig euro.

Maak je haar vochtig
Droog haar is veel lastiger te knippen dan nat haar. De kans dat je dan scheef knipt is veel groter. Je zou je lokken het beste kunnen wassen voordat je het knipt en het handdoekdroog maken. Geen zin om je haar eerst te wassen? Gebruik dan (net zoals ze dat bij de kapper ook vaak doen) een plantenspuit om je haar nat te maken. Spray je lokken tijdens het knippen af en toe nat om het vochtig te houden.

Ga niet voor een totaal nieuw kapsel
Een centimeter van je pony afknippen die inmiddels in je ogen prikt, is heel anders dan je lange lokken opeens te transformeren tot een bob. Een nieuw kapsel kan lastig zijn en in dit geval moet je ook weten wat je wel en niet kan. Enkel de puntjes knippen? Dat kan je prima zelf proberen.

Hou plukken haar omhoog
Heb jij vanuit de kappersstoel weleens gekeken naar de techniek van de kapper in kwestie? Dan is het je misschien wel opgevallen dat ze je haarlok omhoog buigen wanneer ze knippen. Dit wordt gedaan voor een luchtig resultaat. Dit kun je zelf ook makkelijk doen. Neem steeds een haarpluk tussen je middelvinger en wijsvinger en glijd naar het einde van de lok en houd hem omhoog.

Lees ook: met deze simpele tips laat je droog en beschadigd haar weer stralen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet |Beeld: The Loop