Dit zijn de tien dingen die we het meest vergeten


Wij vergeten vooral nummer 3 vaak

Een kamer inlopen, maar vervolgens pardoes vergeten waarom je die kamer inliep; een herkenbaar scenario voor vrijwel iedereen. Iedereen heeft weleens een geheugen als een zeef en de cijfers liegen daar niet om. Zo blijkt uit een onderzoek van ‘Post-It’ dat iedereen gemiddeld vier dingen vergeet per dag.

Waar liggen mijn sleutels ook alweer?

Als je hoofd niet vastzat…
Ben je voor de zoveelste keer vergeten waar je je telefoon hebt gelaten? Je bent zeker niet de enige. Het is een van de meest vergeten dingen. Benieuwd wat mensen nog meer vaak vergeten? Lees snel verder!

  1. Essentials: gezien iedereen tegenwoordig met de telefoon in de hand wordt geboren, vergeten mensen sneller hun portemonnee dan hun sociale contactenbron. Toch wordt vaak vergeten waar iemand zijn of haar telefoon, sleutels of portemonnee heeft gelaten.
  2. Waarom je een kamer in liep: voor ons een maar al te bekend euvel. Je rent snel de trap op om nog even één ding te pakken, maar kunt je vervolgens niet meer heugen wát je moest pakken. Vaak schiet het je weer te binnen wanneer je alweer de trap bent afgelopen.
  3. Waar je auto staat: oeps, iedereen is weleens vergeten waar zijn of haar bolide staat op een overvolle parkeerplaats. Het helpt ook niet mee dat anno 2017 vrijwel iedereen een auto heeft die zwart of grijs is.
  4. Vlees ontdooien: de stressvlekken schieten ons alweer in de nek bij de gedachte dat je vroeger het vlees niet uit de vriezer had gehaald, terwijl je moeder je dat wel heel nadrukkelijk had gevraagd. Ondanks de preek die onze geliefde moeder destijds kon geven, zijn we hardleers want ook nu vergeten we nog regelmatig de kip uit de vriezer te halen.
  5. Namen: de naam van de man of vrouw van je baas onthouden heeft al behoorlijk wat voeten in de aarde. Maar hoe heten de kinderen van je baas ook alweer?
  6. Telefoonnummers: gezien we alle nummers en adressen dezer dagen in onze telefoon kunnen opslaan, neemt bijna niemand meer de moeite om telefoonnummers te onthouden. Niet zo handig als je je telefoon niet bij je hebt…
  7. Dingen die je moest kopen bij de supermarkt: je ging naar de supermarkt voor melk en eieren, maar komt thuis met groente en vlees. De eieren? Die liggen nog in het schap van de supermarkt. De volgende keer maar een boodschappenbriefje meenemen.
  8. Rekeningen betalen: zodra je je langverwachte loon hebt ontvangen, betaal je weer de maandelijkse rekeningen. Toch vergeten we regelmatig eentje te betalen. Oeps. 
  9. Planten water geven: je vissen verzorgen en je planten water geven is iets wat maar een klein klusje is, maar daardoor wordt dit klusje met regelmaat vergeten. Vergeet je het een keertje, dan is er nog geen nood aan de man, maar wanneer je het een paar keer vergeet is dat niet zo handig…
  10. Verjaardagen: de Facebookherinnering is wel heel handig om erachter te komen dat tante Connie vandaag jarig is. Zonder die herinnering op social media was je het waarschijnlijk vergeten.

Lees ook: Aldi komt met een chocoladewijn voor kerst! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Newsmax | Beeld: Pexels