Vrouwen van over de hele wereld zijn laaiend enthousiast over dít gezichtsmasker dat bestaat uit maar twee ingrediënten!

gezichtsmasker
Wij gaan dit ook proberen

Iedere dag je huid reinigen is essentieel als je een fervent make-updrager bent. Om daar een schepje boven op te doen, voorzien we het gezicht zo nu en dan graag van een maskertje. Een masker dat we binnenkort dolgraag willen uitproberen is die van de nieuwe gezichtsmaskertrend. Je maakt het gezichtsmasker zelf met maar twee ingrediënten die waarschijnlijk al in je keukenkastje staan. 

Dit moet je ook eens proberen.

Simpel
Vrouwen van over de hele wereld zijn buitengewoon enthousiast over dit supersimpele masker dat je maakt met alleen honing en geelwortel. Het masker belooft de huid te hydrateren én te laten stralen. Rauwe honing wordt al veel gebruikt in maskers, maar geelwortel is een verrassende nieuwkomer.

De wonderen der natuur 
Rauwe honing heeft een antibacteriële werking die acne tegengaat. Ook heeft de honing een genezende werking. Daarnaast hydrateert de zoete substantie je huid geweldig. Net als honing heeft geelwortel een antibacteriële werking en gaat bacteriën en acne tegen. Ook vermindert geelwortel de rode vlekken op je huid. Als je geelwortel in je masker doet, functioneert het als een milde scrub, wat ideaal is om dode huidcellen te verwijderen. Kortom: combineer honing met geelwortel en je hebt een gouden combinatie. Ga je op zoek naar geelwortel in de winkel? Let dan op dat sommige winkels het verkopen onder de naam kurkuma. 

Hoe maak je het masker?
Het hangt er volledig vanaf hoe dik je het masker wilt maken. De meeste mensen gebruiken twee eetlepels rauwe honing en twee theelepels geelwortel voor het masker. Meng de ingrediënten goed met elkaar en verdeel het over je gezicht. Laat het gezichtsmasker twintig minuten zitten voor je je gezicht schoonmaakt. Let op: als je een heel lichte huid hebt, kan je gezicht na het opdoen van het masker een beetje gelig zijn (tijdelijk!). Voorkom dit door een paar druppels arganolie, zonnebloemolie of amandelolie toe te voegen.

Lees ook: Lidl komt opnieuw met een designercollectie!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Verily mag | Beeld: Instagram