Met deze handige tips houd je een boeket van verse bloemen veel langer mooi

boeket verse bloemen tips

Zo kun je veel langer van je bloemen genieten

Nu het voorjaar in volle gang is, krijgen we zelf ook steeds meer de lentekriebels te pakken. We willen ons huis graag spik en span hebben en vinden het fijn om een mooi boeket met verse bloemen op tafel te zetten. Op het moment stikt het van de prachtige pioenrozen, hyacinten en de bloesemtakken. Deze prachtige snijbloemen vormen een mooi boeket, maar hoe houd je vervolgens dit boeket zo lang mogelijk mooi?

Daar hebben we nu wat handige tips voor!

Heb geduld

Koop je verse snijbloemen altijd bij jouw favoriete marktkraam of bloemenwinkel? Probeer dan iets meer geduld te hebben en kies niet voor de bloemen die er in de winkel mooi en open uitzien. Wees praktisch en kijk goed of de bloemen in het boeket nog net niet helemaal zijn uitgekomen. Dit lijkt misschien de eerste paar dagen minder sprankelend, maar geloof ons; je hebt op deze manier nog veel langer plezier van je mooie boeket bloemen.

Controleer alles

Net zoals je op zoek gaat in de supermarkt naar die ene perfecte meloen of avocado, zo geldt dat ook voor de zoektocht naar de perfecte bloemen. Bekijk het gehele boeket goed voordat je de aankoop doet. Controleer of de stengels niet te slijmerig zijn en of er geen verwelkte, bruine bladeren in het boeket zitten. Dit is eigenlijk al een waarschuwing van de bloemen zelf. Het zou zonde van je portemonnee zijn om hier flink wat geld voor neer te leggen.

Voedingszakje

Je hebt het je vast weleens afgevraagd, maar zijn de voedingszakjes die meegeleverd worden bij je boeket wel écht nodig? Om hier voor eens en altijd het duidelijke antwoord op te geven: ja zeker! Deze voedingszakjes worden niet voor niets bij je boeket bloemen geleverd, want deze voeding zorgt ervoor dat je boeket extra mooi bloeit. Heb je geen voedingszakje erbij gekregen of ben je het kwijtgeraakt? Geen probleem, je kan het namelijk ook makkelijk zelf maken. Mix 950 milliliter water met twee eetlepels citroensap, één eetlepel suiker en één theelepel bleek.

Afsnijden

Wat geldt voor de voedingszakjes, geldt ook voor het schuin afsnijden van de stelen van de bloemen. Dit advies heb je vast vaker gehoord, maar is dit wel eigenlijk echt nodig? Ja! Het is belangrijk om de bloemen voordat je ze in de vaas plaatst ongeveer twee centimeter schuin afsnijdt van de onderkant. De bloemen absorberen op deze manier meer water én voeding.

Water verschonen

Het is belangrijk om het water van de bloemen om de twee dagen te verversen. Op deze manier haal je het meest uit je mooie boeket bloemen en blijven ze langer houdbaar. Vergeet daarnaast niet om tijdens het verversen van het water ook opnieuw de voeding toe te voegen.

Lees ook: Douchetip: gebruik dit product tijdens je douchebeurt en je valt veel sneller in slaap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: pxhere