Is je haar nog gezond of is het tijd voor een knipbeurt? Doe de haartest!

haartest gezond ongezond haar

Is je haar gezond of ongezond?

Als wij vrouwen ergens veel waarde aan hechten is het wel ons haar. We houden het graag glanzend en in goede, gezonde conditie. Maar wanneer weet je eigenlijk precies wanneer het weer tijd is voor een knipbeurt? Is je haar nog gezond genoeg, of is het hoog tijd om je haren een handje te helpen en weer in goede conditie te krijgen? Dit is het antwoord!

Een goede verzorging is belangrijk voor een mooie, volle coupe.

Tips voor gezond haar

Ons haar moeten in het dagelijkse leven een hoop verduren. Stylen, föhnen, kammen, het zijn allemaal handelingen die ons haar niet altijd ten goede doet. Het resultaat? Gespleten en droge haarpunten. Wil je je haren een handje helpen? Begin dan met de verzorging van binnenuit. Drink voldoende water zodat de cellen die de haargroei bevorderen gezond blijven. Daarnaast kun je natuurlijk je haar ook goed verzorgen door de juiste haarproducten te gebruiken. Gebruik met name in het drogere zomerseizoen vaker een verzorgend haarmasker, zodat je je haren in optimale conditie houdt.

Haartesten

Er bestaan verschillende tests om te checken of jouw haar nog in goede conditie is of dat het echt hoog tijd is om je haren beter te verzorgen en een afspraak te maken bij de kapper. In de onderstaande video worden drie verschillende manieren uitgelegd hoe je deze haartesten kunt uitvoeren.

  • De uitrek-test: de eerste test die in de video wordt uitgelegd is de uitrek-test. Hierbij trek je één haar uit de hoofdhuid. Rek vervolgens deze haar zover mogelijk uit. Zit er veel elasticiteit in de haar en knapt deze moeizamer uit elkaar? Dan heb je gezond en gehydrateerd haar. Knapt de haar echter vrijwel direct uit elkaar? Dan is je haar droog en ongezond en is het dus tijd om je haren beter te verzorgen.
  • De hydratatie-test: voor deze tweede test trek je opnieuw één haar uit de hoofdhuid. Vul een glas met water en leg hier de haar in. Blijft de haar drijven in het glas met water? Dan is je haar goed gehydrateerd en gezond. Zinkt de haar snel onderin het glas met water? Dan is je haar te droog en dus ook ongezond.
  • De volume-test: de derde en laatste test is de volume-test. Hierbij bind je met een elastiekje je haren in een staart. Kan het elastiekje bijvoorbeeld driemaal of vaker om je staart heen, terwijl het voorheen in twee keer vast zat? Dan is je haar flink uitgedund. Gebruik dus een elastiekje om te meten in welke conditie jouw haar op het moment is.

Lees ook: Douchetip: gebruik dit product tijdens je douchebeurt en je valt veel sneller in slaap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: videostill