‘Mijn stiefmoeder wil na jaren negeren opeens geld van me zien’

stiefmoeder geld

‘Ik zei haar dat ze m’n ontbrekende alimentatie kon gebruiken’

Youri* heeft een moeilijke relatie met zijn vader. De achttienjarige is inmiddels gelukkig goed terechtgekomen, maar met zijn stieffamilie kan hij het nog altijd niet goed vinden. Nu komt zijn stiefmoeder met een bizar verzoek om geld, en wil Youri weten hoe hij de situatie het beste kan aanpakken. Hij vraagt daarom op Reddit om hulp.

Ontbrekende vader

“Mijn vader verliet mijn moeder en mij toen ik zes was. Een paar jaar later leerde hij mijn stiefmoeder kennen, die drie kinderen heeft uit een eerder huwelijk. Mijn vader hing liever de papa uit voor hen dan voor mij, en toen zij een relatie kregen zag ik mijn vader nog maar zeven à acht keer per jaar omdat ze een eind weg verhuisden”, legt de jongeman uit op Reddit.

Inhalen

Maar na een poos lijkt de vader spijt te hebben van zijn besluit. “Hij was ‘van gedachten veranderd’, en eiste via de rechter 50/50 voogdij op. Ik was er helemaal ellendig van: hij bouwde een kamer aan z’n nieuwe huis voor mij, probeerde de verloren jaren in te halen met allerlei cadeaus, en plande een groot feest in voor mijn twaalfde verjaardag. Toen ik dertien was, ben ik opgehouden met bij hem langsgaan”, legt Youri uit.

Andere vader

In de tijd dat zijn biologische vader namelijk druk was met z’n nieuwe familie, had een andere man al de rol van vader op zich genomen: Youri’s oom. “Mijn moeders broer, die destijds slechts 25 jaar oud was, was er altijd voor me. Hij had al een zoon, die als een broer voor me is geworden. Mijn oom is als een vader voor me, en zijn vrouw is als een tweede moeder”, legt de tiener uit over zijn nieuwe familie.

Maar achter dit geluk heeft zijn moeder het zwaar, deelt Youri. “Toen ik weigerde nog langer naar mijn bio-vader te gaan, moest mijn moeder een tweede baan aannemen, waardoor ik bijna elke avond bij mijn oom en tante sliep. Pas sinds een jaar begrijp ik waarom: mijn oma legde me toen uit dat mijn biologische vader uit wraak was opgehouden met het betalen van alimentatie. Mijn moeder had niet het geld om hem hiervoor voor de rechter te slepen”, schrijft de jongen.

Vaderdag

Nu Vaderdag eraan komt, is Youri samen met zijn neef druk bezig met de voorbereidingen. “Al jarenlang draait Vaderdag om mijn oom. M’n neef en ik maken ontbijt voor hem, en plannen dan een leuke dag met een klein cadeautje.” Cute!

“Maar mijn stiefmoeder stuurde me opeens een bericht via Facebook, waarin ze uitlegde dat ik nu oud genoeg was om bij te dragen aan een Vaderdag-cadeau voor mijn biologische vader. Zijn stiefkinderen willen hem een auto cadeau doen, dus mijn aandeel zou dan ongeveer tweeduizend dollar zijn. Ik heb haar alleen een lachend plaatje gestuurd en gezegd dat ze mijn ontbrekende alimentatie kon gebruiken om voor het cadeau te betalen.”

Nu bemoeien de kinderen van zijn stiefmoeder zich echter met de situatie, en begint Youri te twijfelen of hij niet fout zat. Wat vind jij?

Lees ook: ‘Mijn man eiste geld van mijn familie voor de ‘ervaring’ van ons tuinfeest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Mursal