Vader: ‘Ik vertelde mijn dochter dat ze moet afvallen als ze een vriendje wil krijgen’

afvallen vriendje

Volgens vaders is zijn dochters gewicht de reden dat ze de liefde niet vindt

Waar let jij op in de zoektocht naar een mogelijke partner? Vind je het vooral belangrijk dat iemand lief en zorgzaam is en humor heeft, of hecht je toch ook wel waarde aan een knap gezicht of bepaalde haarkleur? In hoeverre uiterlijk voor iemand belangrijk is, verschilt per persoon. Hoewel de meeste mensen het er toch wel over eens zijn dat innerlijk het zwaarste weegt, is het uiterlijk voor sommigen toch wel een big deal. Deze vader denkt zelfs dat het uiterlijk van zijn dochter de reden is dat ze geen vriendje kan vinden.

‘Ging ik te ver?’ vraagt de vader zich af op het forum.

Overgewicht

Een 52-jarige vader laat via het forum Reddit weten dat hij ruzie heeft gehad met zijn 24-jarige dochter. Het onderwerp van het conflict? Haar gewicht. Hij vertelt op het forum dat zijn dochter onlangs is afgestudeerd en nu weer thuis woont. Volgens hem was ze altijd al aan de zware kant, maar zijn er tijdens haar studietijd de nodige kilo’s bijgekomen en heeft ze nu echt last van overgewicht. Ook vertelt hij over haar grootste wens, namelijk een vriendje hebben. ”Die heeft ze nog nooit gehad”, aldus haar vader.

Oppervlakkig

“Een paar dagen geleden ging mijn dochter tijdens het eten ineens tekeer”, begint de vader zijn verhaal. “Ze vond het zo oneerlijk dat al haar vriendinnen vriendjes hebben en volop aandacht krijgen van jongens en zij niet. Dat mannen geen interesse in haar hebben, is volgens haar ‘onverklaarbaar’. Ik heb haar toen heel voorzichtig duidelijk proberen te maken dat haar figuur misschien de reden is dat ze geen vriendje heeft en dat het misschien helpt om wat gewicht te verliezen. Mensen zijn nu eenmaal oppervlakkig. Ook kan afvallen haar misschien helpen om zich zelfverzekerder te voelen en gezonder te worden.”

Te ver

Zijn dochter stelde zijn goedbedoelde advies niet erg op prijs, vertelt de vader via Reddit. “Ze begon tegen me te schreeuwen dat alle mannen klootzakken zijn, zelfs haar eigen vader. Vervolgens stormde ze van tafel. Ik wist wel dat ik een gevoelig onderwerp aansneed, maar ik zei het met de beste bedoelingen. Ben ik te ver gegaan?” vraagt de man zich af. Gebruikers van het forum reageren verdeeld. Wat vind jij?

Lees ook: Vader is ten einde raad: ‘Ik betaal mijn dochter om af te vallen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels