‘Mijn vader heeft een affaire met een voormalig klasgenootje van me’

affaire klasgenootje

‘Mijn ouders zeggen dat me dit niks aangaat’

De 21-jarige Kenzo* heeft laatst een schokkende ontdekking gedaan: zijn vader heeft een affaire met een oud-klasgenootje van hem. En nog schokkender: zijn moeder vindt het schijnbaar allemaal maar oké. Op Reddit vraagt hij om advies.

Gezin en ziekte

Kenzo begint zijn verhaal met de ziekte van zijn jongere brusje. “Mijn brusje had kanker. Het kostte veel tijd en energie om voor hen te zorgen. Gelukkig is alles goedgekomen.” Hierna vertelt Kenzo dat zijn vader ongeveer na een jaar behandeling steeds vaker ’s avonds laat werkte. Of naar de golfclub ging. “Het begon met één avond in de week. Dat werden er twee, en over tijd werd het een halve week.”

Affaire

“Ongeveer een jaar geleden snapte ik eindelijk dat mijn vader een affaire had”, vertelt Kenzo. Niet alleen dat, maar ook dat zijn vader een volledige extra flat huurde aan de andere kant van de stad om zijn scharrel te onderhouden. Maar waar hij nog het meest van schrok, is de reactie van zijn moeder. “Mijn moeder zag dat ik besefte wat er aan de hand was, en schudde slechts haar hoofd.” Schijnbaar is Kenzo’s moeder dus ook op de hoogte van de buitenechtelijke avonturen van haar man.

Klasgenootje

Maar het verhaal wordt nog vreemder. Kenzo schrijft: “Ongeveer twee dagen geleden kwam ik erachter wie de minnares van mijn vader is. Het blijkt Izzie* te zijn. Ik was de beste vriend van haar vriendje op de middelbare school en we zaten in dezelfde klas. Ze maakte het destijds uit met haar vriendje toen we zestien waren. Nu lijkt het alsof ze dat heeft gedaan omdat ze mijn vader had ontmoet.” En zo hebben Kenzo’s voormalige klasgenootje en Kenzo’s vader dus al vijf jaar een buitenechtelijke relatie.

De confrontatie

Natuurlijk heeft Kenzo zijn vader hierop aangesproken. “Hij zei dat het me niks aanging. Volgens hem was zijn relatie met mijn moeder veranderd tijdens het ziekbed van hun tweede kind. Mijn vader zei me dat zijn seksuele behoeften waren “geüpgraded”, en dat mijn moeder daar niet meer aan kon voldoen. Izzie wel.” Daarnaast blijkt nu dat Kenzo’s ouders het over de affaire gehad hebben, en ze er ogenschijnlijk beiden achterstaan. Er zijn bijvoorbeeld regels afgesproken over hoeveel nachten zijn vader thuis moet zijn, en hoeveel geld hij aan Izzie mag uitgeven. “Mijn moeder zei dat ze het er niet over wilde hebben, en dat relaties over tijd nu eenmaal veranderen.”

Vast

En nu voelt het voor Kenzo alsof hij vastzit. “Ik voel me oprecht ziek van de hele situatie. Mijn vader is een gigantische creep. Dat Izzie hier vijf jaar van haar leven in heeft gestoken kan ik ook echt niet snappen.” Om Kenzo af te laten koelen, is zijn vader nu een week naar zijn flat vertrokken. “Hij zei dat hij maandag terug is, en dat we het er dan niet meer over gaan hebben.” En weggaan? Dat is voor Kenzo geen optie. “Mijn universiteit is dicht, dus ik moest weer bij mijn ouders wonen. Mijn moeder wil bovendien niet dat ik wegga. Ik weet niet wat ik nu moet. Mijn moeder durft me niet eens aan te kijken en ik kan het gezicht van m’n vader niet luchten of zien.” Hij sluit zijn verhaal af met de vraag: “Zouden we beter af zijn als ik dit kaartenhuis omblaas?”

*De namen Kenzo en Izzie zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRAdadsucks.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Mijn vrouw had een affaire vlak voor onze bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Sandy Millar