Haren thuis verven? Deze tips hebben de experts voor je

haren verven

Houd jij je al aan deze regels?

Thuis je haren verven kan soms zo makkelijk zijn, als je weet waar je mee bezig bent in elk geval. Verschillende haar-experts laten aan Womandhome weten wat hun tips zijn voor een perfecte thuis-gekleurde coupe.

1. Kijk niet naar het model op het doosje

We snappen inmiddels allemaal wel dat modellen op producten vaak gigantisch gefotoshopt zijn en door experts onder handen zijn genomen voor hun haar en make-up. Er zit altijd een klein schemaatje op de doos met daarin een overzicht van hoe de kleur zal pakken op jouw haartint. Hier haal je een veel betrouwbaarder beeld uit.

2. De soort haarverf beïnvloedt de kleur

Ja, het maakt verschil voor de kleur of je je haren met een pakje permanente, of tijdelijke verf kleurt. Dit komt omdat er in permanente verf stofjes zitten die zorgen dat het goed pakt op je haar door wat kleur uit je haar te tillen. Hierdoor wordt het dus lichter. Met een permanente verf kun je daarom een iets donkerdere tint pakken. Tijdelijke verf heeft die stofjes vaak niet, waarom je daarmee beter een lichtere tint pakt.

3. Meng nóóit kleuren

Je hebt het een kapper vast wel eens zien doen: kleuren mengen. Misschien denk je daarmee dat je het zelf ook allemaal wel kunt, maar verfkleuren mengen is bijna nooit een goed idee. Met één pakje verf is het altijd maar zien hoe dicht het resultaat zit bij wat je wilt hebben. Met meerdere pakjes door elkaar neem je dus echt een risico.

4. Wees voorbereid op vlekken

Hoe handig je ook denkt te zijn: je zult altijd zien dat er toch een flinke verfvlek op dat leuke bloesje terechtkomt. Draag dus altijd kleding die vies mag worden. Ook is het aan te raden om iets te dragen waar je makkelijk in kunt bewegen. Het is immers niet praktisch als je steeds een afzakkend shirt omhoog moet trekken met je verfhanden. Bovendien is het een goed idee om te zorgen dat je ook de ruimte om je heen een beetje afdekt. Gebruik hiervoor oude handdoeken, of als je geen extra was kunt gebruiken: opengeknipte vuilniszakken.

5. De nazorg

Denk je dat je helemaal klaar bent met je kersverse kleurtje na het verven? Welnee! Het kost best wat tijd en energie om je mooie kleur te onderhouden. Er is een goede reden dat je bij de drogisterij zoveel verschillende shampoos en conditioners ziet staan voor gekleurd haar. Deze zijn erop gericht om de kleur in je haar te houden. Andere shampoos kunnen er namelijk voor zorgen dat de verf weer uit je haar wordt getild bij het wassen. Hierdoor vervaagt je kleurtje. Zonde dus!

Lees ook: Dit gebeurt er als je stopt met je haren wassen met shampoo

Bron: Woman and Home | Beeld: Pixabay