‘Mijn man wilde dat ik mijn eigen moeder bij m’n bevalling zou weigeren’

bevalling moeder

De vrouw is nu zes maanden zwanger, en haar man lijkt verdwenen

Heleen* is getrouwd en in verwachting van haar eerste kindje. Sowieso een spannende tijd natuurlijk, maar nu heeft haar man de relatie op scherp gezet door te eisen dat Heleens moeder niet bij de bevalling aanwezig is.

In blijde verwachting

Een zwangerschap is natuurlijk een periode vol met stress. Maar het is ook een periode vol liefde en geluk… als alles goed is, in elk geval. Voor Heleen is dat helaas niet het geval. Ze vertelt: “Ik kan hier echt niet mee omgaan.” Ze is nu namelijk zo’n zes maanden zwanger, en heeft laatst met haar man besproken wie er bij de bevalling kunnen zijn. Het ziekenhuis heeft namelijk een limiet van twee personen die er in de verloskamer bij mogen zijn.

Moeders

“Ik vertelde hem dat mijn moeder er natuurlijk bij zou zijn. Hij wilde echter graag dat zijn moeder erbij zou zijn.” Op zich begrijpelijk. Veel aankomende moeders willen die ervaring delen met hun eigen moeder. “Maar er mogen maar twee mensen bij zijn in de verloskamer, legde ik uit. Dus als hij wilde dat zijn moeder erbij kon zijn, dan zou hij zelf niet de geboorte mee kunnen maken.” Dit schoot haar man in het verkeerde keelgat.

Ruzie

“Hij verwachtte volledig dat ik mijn eigen moeder bij de geboorte van mijn kindje zou weigeren. Hij wilde dat alleen hij en zijn moeder erbij zouden zijn.” Heleens eigen moeder zou blijkbaar dan maar buiten de verloskamer moeten wachten. De ruzie is hoog opgelopen. “Hij is naar een vriend toegegaan om stoom af te blazen en is inmiddels al twee dagen niet thuis geweest. Hij negeert mijn telefoontjes en ik weet niet waar hij nu is.”

Wat zou jij doen in Heleens schoenen?

*De naam Heleen is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam F*ck_this019.

Lees ook: ‘Mijn man staat erop dat zijn moeder bij mijn bevalling is, maar ik wil dit niet’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Aditya Romansa