Vijf onverwachte redenen waardoor je een droge huid hebt

huid zwangerschap
Wij gaan er voortaan beter op letten!

Hoewel je trouw iedere dag bodylotion smeert en je gezicht voorziet van een likje van je heerlijke gezichtscrème, is je huid toch gortdroog. Bovendien heb je ook regelmatig last van huidbeschadigingen en irritaties. Is dit een herkenbaar scenario voor je? Dan is het nu de tijd om in te grijpen.

Het is nooit fijn wanneer je een droge huid hebt, maar wist je dat je huid daardoor sneller veroudert? Houd rekening met de volgende dingen als je een droge huid tegen wilt gaan.

  • De slaapkamer: zowel overdag als ’s nachts verlies je vocht. Overdag is dat niet zo erg, gezien je dit verlies kunt aanvullen door goed te drinken. ’S Nachts is dit een ander verhaal. Als je in een droge luchtomgeving slaapt, wordt het verlies niet aangevuld. Zet daarom een luchtbevochtiger in je kamer als de lucht heel droog is.
  • Je doucht veel te warm: te heet douchen is niet alleen schadelijk voor je haar, maar ook voor je huid. De bovenste huidlaag beschadigt doordat het natuurlijke vetlaagje door het hete water als het ware wordt weggespoeld. Hierdoor kun je een rode, jeukende huid krijgen. Douche het liefst om de dag met een lauw-warme straal en niet te hard.
  • Het zit in de familie: helaas, ook een droge huid kun je van je ouders erven. Het kan zijn dat je huidcellen al vanaf de geboorte niet voldoende proteïne bevatten. Je hebt proteïne nodig om cellen te bevochtigen en zodat ze vet kunnen vasthouden. Zit er te weinig proteïne in je huid? Dan is een intensief voedende crime voor je huid onmisbaar.
  • Je eet vetvrij: zowel je lichaam als je huid heeft vet nodig. Denk aan vetten zoals vitamine E en omega 3. Deze zijn te vinden in vette vis (zalm, haring en makreel), avocado en noten. Idee voor het avondeten?
  • Luchtje aan je bodylotion: ook al ruikt je bodylotion nog zo lekker, het kan de oorzaak zijn van de droge huid. Sommige geuringredienten drogen de huid namelijk uit in plaats van het te hydrateren. Ook zit er vaak wat alcohol in bodylotion wat de huid ook uitdroogt. Kies daarom voor een ongeparfumeerde bodylotion. Spuit bovendien geen parfum op je huid, maar in je haar of kleding.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Unsplash