Vader vertelt: ’Ik zet mijn dochter het huis uit als ze zwanger raakt’ 

dochter zwanger

De vader heeft geen zin in huilbuien en slapeloze nachten 

Het begon als een goede daad: Marcel* (48) en zijn vrouw (51) namen hun dochter en schoonzoon tijdens de coronacrisis terug in huis. Het stel had geldproblemen en kon op dat moment niet rondkomen. De vader had echter één belangrijke randvoorwaarde: zijn dochter mocht niet zwanger raken, anders werd ze weer uit huis gezet. Dat zorgde echter voor een hoop problemen, waardoor Marcel weer gaat twijfelen. 

Grote kinderwens 

“Onze dochter heeft altijd al een grote kinderwens gehad”, begint Marcel zijn verhaal op het forum Reddit. “Ik weet dat ze er ook regelmatig met haar man over praat.” Toen hun dochter in nood zat, hoefden Marcel en zijn vrouw geen moment na te denken: ze namen hun 25-jarige dochter en haar man terug in huis. “Mijn vrouw en ik hebben gezegd dat ze hier voor onbepaalde tijd mogen blijven, behalve als er een baby op komst is.” De man vindt de kinderwens van zijn dochter maar een lastig punt.

Drie maanden de tijd 

“We hebben vanaf het begin gezegd dat ze drie maanden de tijd hebben om een nieuw huis te vinden, wanneer mijn dochter zwanger raakt.” Marcel benadrukt dat hij dol is op kinderen en dat hij uitkijkt naar een eventueel kleinkind. “Ik heb gewoon geen zin in huilbuien en slapeloze nachten”, legt hij uit. “We hebben nog twee andere zoons, van 15 en 8 jaar oud, die vragen ook aandacht.” Bij de jongste is onlangs het Asperger-syndroom vastgesteld, waardoor hij extra aandacht vraagt. “Een baby in huis zou daar niet positief aan bijdragen.” 

Dochter weggelopen 

De regels van haar ouders mogen dan duidelijk zijn, het viel bij dochterlief niet in goede aarde. “Ze raakte van streek en zei dat we vreselijke ouders zijn. Als dit onze houding zou zijn tegenover een eventueel kleinkind, dan wilde ze geen enkel contact tussen ons en de baby.” Helaas kon Marcels vrouw haar dochter ook niet rustig krijgen, waardoor ze van huis wegliep. “Ze zei dat ze tijd nodig had om na te denken. Onze schoonzoon was vooral heel stil, maar besloot haar uiteindelijk te volgen. Sindsdien hebben we niks meer van hen gehoord.”

Twijfels

“Mijn vrouw blijft bij haar woord, maar ik begin ondertussen te twijfelen”, vertelt Marcel openhartig. Hij vraagt zich af of hij wel juist heeft gehandeld. Op het forum vraagt hij advies over de situatie. Wat zou jij de vader willen adviseren? 

*Marcel is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/Zealousideal-Tart650.

Lees ook: Vader: Ik vroeg aan de arts hoe ik ervoor kon zorgen dat ons volgende kind een jongetje wordt’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels