‘Kan ik het maken om een vriendin uit te sluiten voor een etentje vanwege haar voedselallergie?’

Lisa en haar vrienden wilden heel graag bij een bepaald restaurant dineren, waar een vriendin van hen niet kan eten

Lisa wilde al langere tijd graag met haar vrienden bij een bepaald restaurant eten. Tot nu toe kon het niet, omdat een van haar vrienden een voedselallergie heeft. Ze besloten daarom om met een kleinere groep bij het restaurant te gaan eten, maar die keuze viel niet in goede aarde. 

Eetclub

Lisa maakt al een tijdje deel uit van een groep vrienden die twee keer per maand samenkomt om te eten. “We zijn met z’n achten, dus het ligt er net even aan wanneer iedereen kan”, vertelt ze op het forum Reddit. Enige tijd geleden vroeg eetclub-vriend Jen of het oké was om een nieuw lid te verwelkomen in hun groep, Kate. Kate was net verhuisd en kende nog niemand. De gehele groep stemde hiermee in.

Voedselallergie

“Kate had nog geen sociale contacten in de stad en we vonden het allemaal prima”, stelt Lisa. “Kate bleek een ontzettend lieve en grappige vrouw te zijn en ze is nu bevriend met ons allemaal. Echter, Kate heeft een serieuze voedselallergie.” Hun nieuwe eetclubvriendin blijkt helemaal niet tegen zeevruchten te kunnen. De groep houdt er goed rekening mee, maar er is een bepaald restaurant waar Lisa eigenlijk graag naartoe zou willen.

Een restaurant kiezen

“Een nieuw sushirestaurant is net geopend in onze stad. Mijn man en ik zijn er al geweest en het is fantastisch! Ik besprak het met de groep en meerdere vrienden wilden er ook heen. Jen attendeerde ons er toen op dat Kate er niet kon eten met haar allergie en of we een ander restaurant konden kiezen.” Lisa besloot er geen big deal van te maken, want het sushirestaurant had inderdaad niet veel opties voor Kate. Ze kozen dus een ander restaurant uit.

Met een klein groepje eten

Omdat verscheidene vrienden ook nog graag bij het sushirestaurant wilden eten, besloot een select groepje er op een ander moment heen te gaan. En zo geschiedde. “De week daarop gingen we samen. Het stond in principe los van de eetclub. We waren maar met een paar van ons. Via-via kregen Jen en Kate er echter toch lucht van.” En dat viel niet in goede aarde. “Nu zijn ze boos dat we een deel van de groep hebben ‘uitgesloten’. Ze hadden het gevoel dat we dit expres deden.”

Lisa snapt de woede van Jen en Kate daarentegen niet. “Dit is de middelbare school niet! We mogen toch gewoon dingen doen met vrienden buiten de eetclub om?”. Lisa is daarom erg benieuwd naar de mening van anderen over de situatie.

Welk advies zou jij Lisa willen geven?

*Lisa is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de naam notpickyaita. 

Lees ook: Dit is waarom je chocolade moet eten tijdens je zwangerschap

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels