Met déze tips heb je geen last meer van schurende dijen deze zomer

dijen

Thank us later!

We hebben al een aantal jaren geklaagd over het uitblijven van de zomer. Moeder natuur heeft geluisterd en dit jaar hebben we daarom niks te klagen. Oke, niet over het uitblijven van de zomer tenminste. De zomer is nou eenmaal niet de gemakkelijkste periode voor vrouwen en dat komt voornamelijk door de ongemakken die daardoor ontstaan. Een daarvan is uiteraard de schurende dijen… Gelukkig hebben we daar nu een aantal oplossingen voor gevonden!

Tips

Het is natuurlijk leuk en lekker luchtig om een zomerjurkje aan te trekken bij warm weer, maar erg praktisch is dit vaak niet. Als je dat leuke korte jurkje of broekje aan hebt kunnen je dijen flink langs elkaar heen schuren en dat kan zorgen voor nare rode plekken die heel erg pijn doen. Het schuren van je dijen is gelukkig op te lossen. We zetten wat tips voor je op een rijtje.

Deodorant

Spray bijvoorbeeld deodorant op je dijen, zodat ze minder vochtig worden. Gebruik hiervoor wel een antitranspirant. Geen deo in huis? Talkpoeder kan ook werken! Dit werkt ook lekker verkoelend.

Corrigerend ondergoed

Corrigerend ondergoed is niet alleen heel flatterend onder een strak jurkje, maar het werkt ook nog eens heel goed tegen schurende dijen. Kies voor een corrigerend broekje dat lang genoeg is, zodat deze mooi blijft zitten en je dijen niet alsnog tegen elkaar schuren.

Panty

Een andere handige tip is een panty. Knip een oude panty af en doe deze onder je jurkje. Je kunt ‘m zo kort knippen als je zelf wilt. Maar knip de panty niet té kort, want hij kan omhoog kruipen en dat schiet natuurlijk ook niet op.

Vaseline

Deze tip is misschien wel de meest simpele van allemaal. Iedereen heeft wel een potje vaseline in huis. Smeer hiervan een beetje op je benen en ze zullen lekker zacht aanvoelen en niet langer voor irritaties zorgen wanneer ze tegen elkaar schuren. Ideaal toch?

Water

Neem een koude douche. Hierdoor koelt je lichaam af en is de doorbloeding beter waardoor je dijen niet meer aan elkaar zullen plakken. Ook het drinken van voldoende water helpt om de doorbloeding te bevorderen.

Lees ook: De zomerse ongemakken zijn op te lossen

Bron: Flair | Beeld: Pexels