Tip je vriendinnen: dit drieweekse wijnfestival wil je niet missen

 

wijnfestival

Moet jij je vakantie nog boeken én hou je van wijn? Dan is dit wat voor jou.

Wat gaat er nu boven wijn drinken met je vriendinnen in de zomer? Niets. Of nou ja, een drie weken durende wijnvakantie! Heb jij je vakantieplannen voor aanstaande zomer nog niet echt bepaald, dan is dit je kans. Want in Zwitserland wordt er van 20 juli tot 11 augustus heel veel geproost. Daar wil je gegarandeerd bij zijn!

Van een droge chardonnay tot ijskoude rosé.

Fête des Vignerons

De naam van het festival betekent in het Nederlands: het feest van de wijnmakers. Om de twintig jaar vindt dit spektakel plaats in het Zwitserse Vetey. Zo’n twintigduizend bezoekers strijken neer in Vetey om te genieten van gezelligheid, muziek, dans, toneel en een flinke hoeveelheid wijn. Het wijnfestival bestaat al sinds 1797 en is daarmee het oudste en grootste festival ter wereld.

Spektakel

Dat het feest eens in de twintig jaar voorkomt, is natuurlijk reden genoeg om flink uit te pakken. Het podium, dat ongeveer net zo groot is als een olympisch zwembad, zorgt ervoor dat je kunt genieten van flink wat vermaak. Dit terwijl je je tegoed doet aan wijn in alle soorten en smaken.

Tijd zat

Dat dit hele spektakel drie weken duurt is natuurlijk niet verkeerd. Zo heb je ruim de tijd om een juist moment uit te zoeken waarop de rest van je vriendinnen ook kan. Neem gelijk een tentje mee om mee te kamperen en je geniet ook nog eens van de prachtige Zwitserse natuur om je heen. Zo kom je tot rust én geniet je van een wel heel bijzonder wijnfestival waar elke wijnliefhebber zijn hart kan ophalen.

Lees ook: Gek op gin-tonic? Dan ga je dit nieuwe zomerdrankje heerlijk vinden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: Unsplash