Bruine benen: met deze 5 tips gaat dat een stuk sneller

bruine benen

Show die bruine benen maar!

Hebben jouw benen nog niveautje melkfles? Hoog tijd om daar wat aan te doen, want met het warme weer zullen ze waarschijnlijk niet onder een lange broek verstopt zitten. Helaas worden we niet allemaal even snel bruin. De één heeft na een paar zonnestralen gelijk een goddelijke tan, terwijl de ander hier dagen -of weken- voor moet  strijden. Zou jij het bruiningsproces graag willen versnellen en snel bruine benen willen krijgen? Grijp niet meteen naar een zelfbruiner, maar probeer deze 5 tips eens!

Aan de slag.

1. Scrubben maar

Dit hoeft niet elke dag, maar probeer gemiddeld twee keer in de week je benen te scrubben. Hiermee verwijder je de dode huidcellen op je benen, zodat je benen egaler worden. Ook je bruine kleurtje wordt egaler en blijft langer zitten. Scrubben maar!

2. Voeding

Je verwacht het misschien niet, maar er bestaat eten waardoor je bruiner wordt. In wortels zit bètacaroteen, een stofje dat je huid helpt een bruine kleur aan te maken. Helaas word je niet direct bruiner na het eten van een zak wortels, maar door dit iets vaker te eten zal het bruiningsproces versneld worden. Je kunt het altijd proberen, toch?

3. Hydrateren

Een droge huid zal niet snel bruin worden. Daar komt nog bij dat je natuurlijk een mooie egale bruine kleur wil hebben. Hiervoor moet je jezelf goed hydrateren. Niet alleen door genoeg te drinken, maar probeer ook in de zomer nét iets vaker een bodylotion op je benen te smeren. Doe dit bijvoorbeeld elke keer na het douchen. Voor je het weet zit dit in je routine.

4. Nat maken

Ben je van plan om echt even een kleurtje te pakken? Pak dan naast een je bikini en tijdschrift ook een plantenspuit. Water weerspiegelt het zonlicht, waardoor je snel bruin wordt. Reden genoeg om je benen af en toe in te sprayen met water! Dit geldt ook voor het zonnen naast het water. Kortom: een zwembad, strand of plantenspuit gaan ervoor zorgen dat jij die bruine benen krijgt.

5. Smeren

Het is verstandig om jezelf altijd in te smeren met zonnebrand wanneer je de zon in gaat. Velen denken dat je niet bruin wordt na het smeren van zonnebrand, maar dat is onzin! Je wordt gewoon bruin en je beschadigt je huid niet. Als je benen vervolgens verkleurd zijn, dan betekent het niet dat je missie nu geslaagd is. Je bruine benen wil je behouden tot het eind van de zomer, toch? Smeer daarom na het zonnen altijd een aftersun op je benen. Zo gaat dat bruine kleurtje de hele zomer mee!

Lees ook: 10x dagelijkse dingen die de huid verouderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash