Vrouw liegt dat ze kanker heeft zodat vrienden haar bruiloft betalen

vrouw kanker

Er werd bijna 10.000 euro voor haar huwelijk opgehaald

De Britse Toni Standen wilde koste wat kost haar droombruiloft. Zelf had ze het geld er helaas niet voor, dus besloot ze een bijzondere act op te voeren. Ze deed namelijk alsof ze kanker had, zodat haar vrienden en familie haar bruiloft zouden betalen. 

Eierstokkanker

In juni 2015 vertelde de Britse vrouw aan haar twee beste vriendinnen dat ze eierstokkanker had en dat het was uitgezaaid. Ze gaf zich volledig over aan dit verhaal. Zo gaf ze regelmatig updates van de behandeling en schoor ze zelfs haar haar af.

Geld inzamelen

Haar vriendinnen besloten een GoFundMe-pagina voor Standen te starten, om geld op te halen voor haar droombruiloft. Zodat ze – ondanks haar ongeneeslijke ziekte – toch nog de dag van haar leven zou hebben. De 29-jarige vrouw ging hier volledig in mee. Zo gaf ze interviews aan lokale kranten, die mooie artikelen aan haar wijdden. Hierdoor kreeg Standen alleen nog aandacht én cadeaus. Zo bood iemand haar bloemen aan en wilde een ander auto’s schenken aan haar partner, James, voor hun bruiloft. Een zakenman doneerde maar liefst 2000 pond (ruim 2200 euro) om Standen en haar partner een droomhuwelijk te bezorgen. Uiteindelijk werd er bijna 10.000 euro opgehaald voor de trouwerij.

Zieke vader

Standen deed nog een duit in het zakje en gebruikte haar vader om mensen nog meer te raken. Haar vader had namelijk wél echt kanker. Haar vader overleed helaas voor de bruiloft, maar hij had wel een video opgenomen, die op het feest werd getoond. Hierna hield Standen een emotionele speech. Een gast zei hierover: “Nadat ze de video van haar vader had gezien, stond ze op en gaf ze een foutloze speech. Ze maakte zelfs wat grapjes. Haar moeder en broer waren erg verdrietig, omdat we zojuist een video uit het ‘hiernamaals’ hadden gezien.” Standen kon haar geluk echter niet op toen ze nóg een bijzondere videoboodschap kreeg. “Toni kreeg zelfs een bericht van Everton FC, van een van de beste spelers. Ze lachte de hele tijd.”

Nep

Zoals altijd duurt eerlijkheid het langst. Op den duur begonnen vrienden en familieleden dan ook te twijfelen aan het verhaal van Standen. Ook Standen zelf kon haar leugen niet langer volhouden. Tijdens een belletje met haar twee beste vriendinnen kwam het hoge woord eruit en biechtte ze op dat ze niet echt ongeneeslijk ziek was. Na afloop stuurde ze hen nog een sms’je: “Ik hou van jullie en ik ben dankbaar voor alles van de afgelopen jaren. Het spijt me heel erg. Ik schaam me, ik ben gebroken.” Uit het berichtje blijkt dat haar man James ook geen idee had van Standens leugen. “Ik weet niet of we gaan scheiden, maar ik zou het hem niet kwalijk nemen als hij dat wil. Ook neem ik het jullie niet kwalijk als jullie niets meer met me te maken willen hebben. Ik begrijp het.”

Straf

Met een excuusje komt Standen er gelukkig niet van af. Ze werd voor de rechter gesleept, die haar veroordeelde tot een gevangenisstraf van vijf maanden. Ook moet ze al het geld terugbetalen dat de zakenman, haar vrienden, familie en een hoop andere mensen voor haar hadden opgehaald. “Je bleef maar liegen, je zei zelfs dat je nog maar een paar weken te leven had”, zei de rechter. “Ik geloof niet dat je er niet mee kon stoppen. Je ging er niet alleen mee door, je liet je ook interviewen door de krant om meer medelijden te kweken. Je gebruikte het geld en de gulheid van vreemden om je bruiloft en een vakantie mee te betalen. Maandenlang bleef je geld binnenharken. Elk normaal denkend mens zou je gedrag weerzinwekkend vinden.”

Lees ook: ‘Ik wil niet met mijn vriend trouwen, omdat ik geen stiefmoeder wil worden’

Bron: Metro | Beeld: Toni Standen