Vrouw vertelt: ‘De buurman van mijn moeder stalkt mij’

meid

‘Hij beweert dat ik slecht ben, maar ik heb niets verkeerds gedaan’

Marlieke* (22) logeert tijdelijk bij haar moeder in huis tijdens haar stage in haar thuisstad. Afgelopen weekend is ze aangekomen en momenteel verblijft ze alleen in het huis. Haar moeder is een paar dagen weg. Het voelt fijn om weer thuis te zijn en ze kan volop genieten van haar stageperiode. Totdat de buurman opduikt… Op het platform Reddit doet ze haar verhaal. 

De buurman

“Voor mijn stage kon ik voor een paar maanden terug naar mijn thuisstad. Daar hoefde ik geen moment over na te denken, natuurlijk wilde ik terug! Ik ben hier net vier dagen en vermaak mij prima. Totdat er gistermiddag een man, die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als mijn vader, naar me toe kwam”, begint Marlieke haar verhaal.

“Ik was in de garage verschillende dingen aan het bouwen met elektrisch gereedschap, zoals bijzettafels en kastjes. Plotseling kwam er een man aangelopen. Hij vroeg of ik enig idee had wat ik aan het doen was. Ik antwoordde ‘ja’ en vroeg hem wie hij was.” De man wees naar zijn eigen huis en vroeg wie ik was. Ze vertelde hem dat ze de dochter is van de eigenaar van het huis. “Dat is grappig, de oude huiseigenaar Cees heeft helemaal geen dochter”, zei hij. “Ik vertelde hem dat ik niet de dochter ben van Cees en dat hij niet meer de eigenaar is van het huis. Terwijl hij ruzie probeerde te maken, besloot ik hem te negeren en gewoon door te gaan met mijn bouwwerk. Ik maakte het kastje af en dronk nog een biertje voordat ik naar binnen ging.”

Rondgaan op Facebook

“Vanochtend belde mijn moeder en vertelde me dat er een bericht over mij op de Facebook-pagina van de buurt is geplaatst, waarin staat dat ik onbeleefd ben. Ook staat er in dat mijn moeder een ‘respectloze tiener’ zonder toezicht laat spelen met elektrisch gereedschap en dat ik als ‘minderjarige’ alcohol nuttigde. Daarnaast staat er ook nog een foto van mij bij het bericht”, vervolgt Marlieke. Er waren een paar opmerkingen onder de post die de buurman bekritiseerde, aangezien hij foto’s van haar had gemaakt. Maar er waren genoeg berichten als: ‘kinderen tegenwoordig’ en ‘kan de jeugd van nu niet aan het werk’. Marlieke reageerde, na al deze negatieve reacties, snel op het bericht: “Beste meneer, ten eerste ik ben 22 jaar oud en dus niet minderjarig. Ten tweede werk ik in een winkel wanneer ik op de universiteit ben. Tot slot deed ik niets verkeerd gistermiddag en zou u alstublieft deze foto van mij willen verwijderen?” De buurman stuurde Marlieke een persoonlijk bericht op Facebook Messenger waarin hij haar beschuldigde van het feit dat ze tegen hem loog. Daarnaast vroeg hij haar om een identiteitsbewijs en dreigde naar de politie te gaan. Hij bleef haar maar opzoeken en berichten sturen. Marlieke: “Ik word er bang van…”

Vervelende Whatsapp-berichtjes

“Nu is mijn moeder boos op mij omdat ik haar in haar nieuwe buurt in verlegenheid heb gebracht. Ze zei dat ik de post had moeten negeren, maar ik was boos omdat ik niets verkeerds had gedaan. Daarnaast zit de vrouw van de buurman in het VvE-bestuur, dus mijn moeder is bang voor vergelding”, vertelt Marlieke. “Mijn moeder denkt nu dat ik de schuldige ben en ze reageert heel vervelend op mijn Whatsapp-berichtjes. ” De vrouw weet niet wat ze moet doen, en vraagt om advies. Wat zou jij doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Adventurous-Tea-3239.

Lees ook: ‘Elise: Mijn zus wil dat haar dochter een abortus ondergaat”

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels