Break-up achter de rug? Zó krijg jij je zelfvertrouwen weer terug

break-up

We hebben een aantal tips tegen een gebroken hart

Uit elkaar gaan met je partner is natuurlijk nooit leuk. Maar als je ook nog eens op een nare manier uit elkaar bent gegaan, dan is de klap nóg harder en blijf je met een gebroken hart achter. Het kan zelfs zo’n impact op je hebben dat je je zelfvertrouwen kwijtraakt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Wij geven je een aantal tips hoe jij je zelfvertrouwen weer terugkrijgt na een nare break-up. Confidence is key!

Time heals all

Time heals all zeggen ze wel eens. En ja, het is écht waar, hoe cliché het ook klinkt. Het is namelijk heel erg logisch dat je gewoon even de tijd nodig hebt om alles op een rijtje te zetten. Het is helemaal oké als je na een paar dagen nog niet helemaal de oude bent. Je kunt een break-up vergelijken met een soort rouwproces: je bent immers je partner ‘kwijt’. Daarbij is er ook nog eens een kans dat je wat goede vrienden kwijtraakt along the road, en dat is gewoon even wennen. Neem dus de tijd om alles te verwerken en voor je het weet voel jij je binnen no-time weer de oude!

Quality-time

Omring jezelf met de mensen waar jij je het meest op je gemak bij voelt. No drama! Je wil namelijk niet nóg meer gezeur hebben nadat je door een nare break-up bent gegaan, toch? Zorg dus voor wat goede afleiding en ga wat leuke dingen doen met je familie en/of vrienden. Je zult al snel merken dat je je weer een stuk gelukkiger gaat voelen. En don’t forget: wordt niet té afhankelijk van anderen, dus plan ook eens wat quality-time in je eentje in.

Zorg voor jezelf

We snappen dat een grote bak Ben & Jerry’s ijs en chocolade bij een break-up hoort, maar blijf wel goed voor jezelf zorgen. Zowel voor de binnenkant als voor buitenkant. Probeer jezelf uit die negatieve spiraal te halen en hijs jezelf elke ochtend in een leuke outfit. Style je haren mooi en breng een lekker make-upje aan. Jezelf goed verzorgen zorgt ervoor dat je jezelf ook meteen een stuk beter voelt na een nare break-up. Give it a try!

Uit je comfortzone stappen

Wat is er nou beter na een nare break-up dan een nieuwe start maken? Probeer eens dingen die je eerder niet durfde, zoals die ene leuke persoon tóch een berichtje sturen. Je zult merken dat je er later op terug kan kijken met een big smile!

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft mijn anticonceptie stiekem verwisseld omdat hij wil dat ik zwanger raak’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Beautify, Grazia | Beeld: Gossip Girl