‘Zal ik deze liefdesbrief naar mijn ex sturen?’

liefdesbrief

‘Ik ben verder ook niet van plan om contact met haar op te nemen, op deze brief na’

Jeffrey* en zijn vriendin Anne zijn ongeveer twee weken geleden uit elkaar gegaan. Anne was degene die de relatie beëindigde, waardoor Jeffrey het er erg moeilijk mee heeft. Hij zag zijn hele toekomst voor zich met haar, maar omdat Anne niet klaar was voor een relatie zette ze er een punt achter. Ze hebben geen contact meer gehad na de breuk, maar Jeffrey mist haar zo erg dat hij een liefdesbrief heeft geschreven. Hij twijfelt alleen om hem te versturen. Op Reddit vraagt hij om advies.

Breuk

“Mijn vriendin Anne heeft het uitgemaakt omdat ze niet klaar was voor een relatie”, begint Jeffrey. “Ze was niet gelukkig met zichzelf, waardoor ze eerst aan haar eigen geluk moest denken, wat ik ook heel goed begrijp. Maar ik zag een toekomst voor me met deze vrouw. Onze laatste nacht samen was extreem emotioneel”, schrijft Jeffrey. “We namen afscheid van elkaar en konden niet stoppen met huilen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet meer bij haar wil zijn, maar ik weet dat ze zichzelf nu even op nummer 1 moet zetten.”

“Toch heb ik een brief voor haar geschreven om te laten zien hoeveel ik van haar hou. Ik denk erover om hem binnenkort naar haar te sturen. We hebben sinds de breuk geen contact meer met elkaar gehad en ik ben verder ook niet van plan om contact met haar op te nemen, op deze brief na dan”, laat hij weten. “Ik vraag me af of ik de brief moet versturen of niet. Kunnen jullie me helpen?”

Liefdesbrief

“Lieve Anne,

Het is een paar dagen geleden dat we afscheid van elkaar hebben genomen. Ik denk nog steeds veel na over onze laatste nacht samen, die ondanks dat het ongelooflijk emotioneel was, ook erg mooi was. Ik ben dankbaar omdat ik hem met jou heb kunnen doorbrengen in het huis waar alles bijna 2 jaar geleden begon.

Nu heb ik nagedacht over ons en onze relatie, en ik wilde daarvoor de tijd nemen om je te bedanken middels deze brief. Bedankt dat ik van je mocht houden. Bedankt voor alle mooie momenten en herinneringen die we samen hebben gemaakt. Bedankt dat je me hebt laten inzien wat ik het meest waardeer in mijn leven. Bedankt dat ik me nooit heb verveeld met jou. Bedankt dat ik mezelf kon zijn bij jou en dat ik me mocht openstellen op een manier wat ik nog nooit bij iemand heb gedaan. Bedankt dat ik je kon vertrouwen en dat jij de eerste persoon in mijn leven bent waar ik alles aan kon vertellen. Bedankt dat je me elke dag hebt laten glimlachen. Bedankt dat je me trots maakt dat ik jou mijn vriendin heb kunnen noemen. En bedankt dat jij de persoon bent op wie ik verliefd ben geworden.

Ik ben zo dankbaar voor alles wat je voor me hebt gedaan. Ik heb mezelf echt zien groeien, niet alleen als vriend, maar ook als persoon. Ik zal terugdenken aan onze tijd samen als een ongelooflijke gelukkig herinnering. Of het nu op het strand is, op een dakterras, bij een kerstmarkt, in een nachtclub, in een hutje op de hei, in een restaurant, in een winkel, bij een musical of in een ziekenhuis, ik zal elk moment koesteren en eraan denken met een glimlach op mijn gezicht. Ik droom de laatste tijd heel veel over ons, waardoor het lijkt alsof we nog steeds samen zijn. Het enige nadeel hiervan is dat ik wakker word zonder jou aan mijn zijde.

Ik ben erg verdrietig dat ik je niet kon helpen met alles wat er nu in je leven speelt. Het spijt me dat je het zo moeilijk hebt, maar ik weet dat ik alles heb gedaan om je te helpen. Ik ga door het vuur voor je. Zelfs al is er maar een kleine kans dat je wat gelukkiger gaat zijn. Het doet me pijn dat ik je niet kan vasthouden en je niet kan appen of bellen wanneer ik wil. Maar ik wil je de tijd geven om te groeien, want je bent de meest geweldige, speciale, mooie en unieke persoon die ik ooit heb ontmoet. Je verdient niets meer dan het allerbeste.

Ik weet niet wat de toekomst voor jou, voor mij en voor ons in petto heeft, maar ik wil graag dat jij gelukkig bent. En met alles wat je doet, weet ik dat je dat uiteindelijk gaat zijn, with or without me. Ik hou van je.

Liefs Jeffrey.”

Vind jij dat Jeffrey de brief moet versturen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRAletter12.

Lees ook: ‘Mijn vriend wilde bij zijn ex-vriendin overnachten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels