‘Waarom ben ik niet uitgenodigd op de bruiloft van mijn beste vriendin?’

bruiloft

‘Ik heb haar zelfs nog geholpen met de voorbereiding van het feest’

Eva* was jaren goed bevriend met Julia*. De vriendinnen kenden elkaar van een vorige baan en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Totdat Julia ging trouwen met de liefde van haar leven. Eva werd niet uitgenodigd.

Goede vrienden

”Ik verliet mijn vorige baan om in een luxe hotel te gaan werken”, begint Eva. ”Toen Julia mij vertelde dat ze ging trouwen, was ik zó blij voor haar. Trouwen was een droom van haar en dit hebben we vaak besproken”, vertelt ze. ”Toen ik al een tijdje bij mijn nieuwe baan aan het werk was, merkte we dat onze vriendschap minder hecht werd dan dat het eerst was. We konden elkaar niet veel zien door tegenstrijdige werkroosters. Maar we zijn elkaar nooit uit het oog verloren, want we appten veel”, gaat Eva verder. ”Julia vroeg mij om hotelkamers met korting voor haar en haar bruidsmeisjes te regelen. Ik heb ongeveer tien suites gereserveerd voor een fatsoenlijke prijs in vergelijking met wat de kamers normaal gesproken zouden kosten.”

Geen uitnodiging

”Toen we aan het kletsen waren over de bruiloft, vroeg ik haar welk thema het feest zou hebben”, vertelt Eva. Onhandig vertelde ze mij dat ik niet uitgenodigd was voor de bruiloft. ”Het verbaasde me en ik was best teleurgesteld”, laat Eva weten. ”Ik ging ervan uit dat ik tenminste nog uitgenodigd werd uit beleefdheid, omdat ik haar zo geholpen heb met het regelen van de suites”, vervolgt ze.

”Ze zei dat ze het zich gewoon niet kon veroorloven en dat ze samen met haar verloofde keuzes moesten maken. Ik liet haar weten dat ik het niet begreep, aangezien het zo’n groot feest zou worden”, vertelt ze. Alleen haar gastenlijst (niet eens die van de bruidegom) waren al meer dan honderd gasten, variërend van familie en vrienden tot zeer verre verwanten. ”Ik kon niet begrijpen waarom het om één persoon zou gaan”, laat Eva weten. Julia vertelde dat het onmogelijk was en dat ze al boven het budget zaten. ”Ik zei dat ze dan maar een andere overnachtingsplek moesten zoeken, omdat ik ze vanwege onze vriendschap al een extreem kortingstarief heb gegeven”, gaat ze verder. ”Nu noemen de bruidsmeisjes mij ‘klootzak’ omdat ik hun kamers heb opgezegd.”

Slecht excuus

”Ik zou niet zo gekwetst zijn geweest, als de bruiloft een kleine ceremonie was met alleen maar naaste familie en vrienden. We zijn niet zo hecht geweest als vroeger, dus dan zou ik het volledig begrijpen”, zegt Eva. ”Ik vind het vervelend dat het gaat om het uitnodigen van meer dan honderd gasten en dat ik niet eens op de lijst stond.”, laat Eva weten. ”Na de uitbarsting hoorde ik van een oude collega die wel was uitgenodigd voor de bruiloft dat, voordat het mis ging tussen ons, de bruid opschepte over hoeveel geld ze bespaarde met mijn korting en hoe het bespaarde geld in dure decoratie kon worden gestoken. Dus mij niet uitnodigen vanwege budgettering leek achteraf een slecht excuus”, eindigt Eva. Wat moet Eva doen volgens jou?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Inevitable-Lie2404.

Lees ook: ‘Ik heb mijn moeder weggestuurd van mijn bruiloft’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels