‘Ik heb mijn moeder weggestuurd van mijn bruiloft’

moeder bruiloft

‘Ze vertelde me hoe walgelijk ze het vond, omdat ze haar ‘dochter’ niet zo had opgevoed’

Jeffrey* is twee weken geleden getrouwd met zijn vrouw Esther. Jeffrey is een transgender man en is heel blij dat hij de liefde van zijn leven heeft gevonden. Echter, stond zijn moeder niet achter zijn keuzes. En hoewel Jeffrey het jarenlang slikte, barstte de bom tijdens de receptie van hun huwelijk. 

Transgender

“Mijn moeder steunde het idee niet dat ik een transgender ben”, begint Jeffrey zijn verhaal op Reddit. “Ze is niet religieus ofzo, maar haar standpunt is dat ik als vrouw ben geboren, en dat ik ook altijd een vrouw zal zijn.”

Jeffrey deed niks met de mening van zijn moeder, en leefde zijn leven. “Ik ontmoette mijn vrouw Esther op de universiteit. Rond die tijd hadden mijn moeder en ik een moeizame relatie, maar we hielden af en toe wel contact. Een aantal weken later, ontmoette Esther mijn moeder tijdens een verjaardag van een familielid.”

Negeren

“Mijn moeder negeerde Esther volledig en sprak nauwelijks tegen haar. Esther voelde zich overweldigend, waardoor we ook gewoon weggingen. Ik zei haar dat me speet voor het gedrag van mijn moeder, en zei dat het goed was dat we naar huis gingen.”

Een paar jaar later vroeg Jeffrey zijn vriendin ten huwelijk en liet dat zijn moeder ook weten. “Ze zei: ‘Ik vind het niet leuk dat je met een meisje gaat trouwen, dat is walgelijk’.” En hoewel Jeffrey’s relatie met zijn moeder moeilijk was, brak deze reactie wel zijn hart. “Na die dag moest ik uithuilen bij Esther.”

Uitnodigingen

“Ongeveer een maand later begonnen we met het plannen van de bruiloft”, vervolgt Jeffrey. “We dachten na over wie we wel en wie we niet gingen uitnodigen. Esther stelde voor om mijn moeder uit te nodigen, maar ik wilde dat eigenlijk niet. Toch hadden we besloten om een uitnodiging te sturen, en dan wel zouden zien of ze zou komen of niet.”

Oprotten

Even doorspoelen naar de grote dag: “Op onze trouwdag ging alles perfect, tot de receptie. Mijn moeder kwam naar me toe om te vertellen hoe walgelijk ze het vond, omdat ze haar ‘dochter’ niet zo had opgevoed. Ik had er echt genoeg van. Ik zei dat ze een vreselijke moeder was, en dat ze me nooit heeft gesteund.”

“Ik zei haar dat ze me verbaal misbruikte, en dat ze dat nog steeds doet. Ik zei haar dat ze moest oprotten van mijn bruiloft en dat ik haar nooit meer hoefde te spreken. En hoewel ik me een beetje schaamde dat ik zo’n scène maakte, was ik wel opgelucht. Echter, nu voel ik me een beetje schuldig… Ik weet niet zo goed of ik contact moet opnemen met mijn moeder. Help.” Wat moet Jeffrey doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam SilentPlayer020.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels