‘We kondigden onze zwangerschap aan tijdens een condoleance’

leugen

De pasgeboren baby van zijn broer was net overleden

Als iemand net een kindje heeft verloren, moet je er voor hem of haar zijn. In het geval van Jacco* en zijn vrouw liep dit niet helemaal zoals gepland, toen ze op een ongelukkig moment hun eigen zwangerschap bekend maakten. De man doet anoniem zijn verhaal op het platform Reddit

Verlies neefje

Hij begint zijn verhaal op Reddit met: ”Mijn vrouw Amanda is recent zwanger geworden. We moesten het nog bekendmaken maar voordat we dat konden doen, hoorden we van de dood van mijn kleine neefje; de pasgeboren baby van mijn broer.” Jacob, de broer van Jacco, informeerde het stel hierover en ze gingen naar hun huis om hun medeleven te betuigen. ”Ze waren uiteraard ontzettend verdrietig en radeloos.”

Condoleance

”Vlak voordat we het trieste telefoontje eerder die dag ontvingen, waren we een paar dingetjes aan het kopen voor de zwangerschap van mijn vrouw”, gaat Jacco verder. Toen ze het slechte nieuws kregen, zijn ze onmiddellijk naar het huis van zijn broer gesneld. ”De aankopen die we eerder hadden gedaan, hadden we dus nog bij ons.”

Toen het stel daar aankwam, betuigden ze hun condoleances en bleven ze een lange tijd als steun. Jacco vertelt: ”Het leek alsof mijn schoonzus de hele tijd op zoek was naar een onderwerp om haar gedachten te verzetten. Ze vroeg ons dan ook wat we aan het doen waren, en wat we eerder hadden gekocht.” Jacob aarzelde om antwoord te geven, maar ze had al een aantal spullen in de tas opgemerkt en vroeg wat het was. Het was vrij duidelijk dat het babyspullen waren, en hoewel het stel aangaf dat het niets was, bleef ze nieuwsgierig. ”Ik vertelde haar uiteindelijk dat mijn vrouw zwanger is.”

Jacco vervolgt zijn verhaal met: ”Mijn schoonzus begon te huilen toen ze het hoorde en mijn broer beschuldigde mij ervan dat ik het echt niet kon maken om dit op zo’n moment bekend te maken. We raakten in een verhitte discussie. Ik vertelde hem uiteraard dat we het alleen maar zeiden omdat mijn schoonzus maar aan bleef dringen, maar het mocht niet meer baten.” Jacco en zijn vrouw hebben sindsdien niets meer van ze gehoord.

Ten einde raad

Hij sluit zijn bericht op het platform af met: ”Ik snap dat wat er is gebeurd heel vervelend en pijnlijk is, maar mijn vrouw en ik hebben het nooit op deze manier gewild. Die dag was een opeenstapeling van gebeurtenissen en het gebeurde gewoon. Wat moeten mijn vrouw en ik doen om het goed te maken?”

*Jacco is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum Reddit onder de user name Repulsive_Title_9397. 

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels