‘Als ik bevriend raak met vrouwen wil mijn vriendin geen relatie meer’

vriendin

‘Ik vroeg haar waarom zij dan wel mannelijke vrienden mocht hebben, maar ik geen vriendinnen’

Tom* is nu ongeveer een jaartje samen met zijn vriendin. Ze hebben wat ups en downs gehad, maar over het algemeen is hun relatie altijd goed geweest. Voordat Tom zijn vriendin een relatie met hem aanging, zat ze in een relatie waar emotioneel – en mogelijk fysiek – misbruik plaatsvond. Haar vorige relatie heeft veel te maken met haar vertrouwensproblemen in haar relatie met Tom, wat hem frustreert. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Kleine ruzie

“Twee á drie weken geleden zijn mijn vriendin en ik uit elkaar gegaan na een kleine ruzie”, begint Tom zijn verhaal. “Ze stelde voor om uit elkaar te gaan omdat de gemoederen hoog opliepen. Ik ging ermee akkoord, maar meende er eigenlijk niks van. Ik vertelde haar dat ze blufte en ging er vandoor.” Tom vertelde zijn vriendin de volgende dag dat hij haar miste en dat hij het eigenlijk helemaal niet uit wilde hebben. “Mijn vriendin had tijd nodig om na te denken en had zichzelf al overtuigd dat ik klaar met haar was.”

Advies

Een week lang ging het zo door, waarop Tom zijn beste vriendin appte om advies te vragen. “Mijn vriendin en ik hadden die week weer samen afgesproken en ik praatte al niet meer met mijn beste vriendin, maar door het vele appen, stond haar naam wel bovenaan.” Tom en zijn vriendin brachten in die periode veel tijd met elkaar door. “Het afgelopen weekend gingen mijn vriendin en ik een weekendje weg om ons jubileum te vieren.” Alles liep perfect vertelt Tom, tot zaterdagavond. Tom vertelt dat ze die avond veel hadden gedronken waardoor de gemoederen weer hoog opliepen.

Beste vriendin

“Mijn vriendin vroeg me wie mijn beste vriendin eigenlijk was en hoe ze heette. Voordat ik kon praten ging ze tekeer tegen me. Ze vertelde me dat ze niet kon geloven dat ik met een andere vrouw had gepraat en dat we maar een dag uit elkaar waren, terwijl dit eigenlijk een week was.” Volgens Tom duurde de ruzie een lange tijd en weigerde zijn vriendin hem aan te kijken of aan te raken. De volgende dag was het precies hetzelfde en vertelde ze dat het haar niks meer kon schelen of Tom zijn beste vriendin nog sprak en dat ze al haar spullen niet meer terug hoefde.

“We gingen apart weer naar huis en ik hoorde later dat ze de hele reis heeft gehuild. Ze stuurde dezelfde avond nog dat het haar speet en dat ze zich bedreigd voelde dat ik met een andere vrouw had gepraat”, vertelt Tom. “Gisteren wilde ze met me praten over onze relatie. Na ons gesprek konden we weer normaal met elkaar omgaan en waren we erover uit dat we bij elkaar bleven.”

Ruzie

“Ook dit eindigde in een ruzie. Ze vertelde me uit het niets dat als ik vrouwelijke vrienden wilde hebben, we niet meer met elkaar konden praten. Ik was in shock”, vertelt Tom. Ze heeft dit eerder aangekaart in de relatie, maar dat was nog in een redelijk vroeg stadium waardoor Tom er verder niks over dacht. “Ik vroeg haar waarom zij dan wel mannelijke vrienden mocht hebben, maar ik geen vriendinnen, waarop ze antwoordde dat ze haar mannelijke vrienden niet vertelde over onze problemen.” Tom is echt heel erg verliefd op zijn vriendin, maar weet niet meer wat hij moet doen. Wat zou jij hem adviseren?

*Tom is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de man verhaal onder de naam bigolwheels.

 
Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels