‘Ik weiger om een Tikkie van 1,36 te betalen’

Tegenwoordig wordt voor de knulligste bedragen een betaalverzoek gestuurd en Marjolein is dat helemaal zat

Sinds de introductie van Tikkie sturen mensen elkaar betaalverzoeken voor de kleinste bedragen. Een zakje snoep delen? Daar wordt een tikkie achteraan gestuurd. Tien minuten parkeren? Dito. Ook Marjolein kreeg onlangs een betaalverzoek om een klein bedrag en zij vindt het je reinste onzin om dat bedrag over te boeken.

Eten met vrienden

Vanwege corona moeten we vertier tegenwoordig op creatieve manieren vinden en koken met vrienden is voor velen zo’n manier geworden. Ook Marjolein* ging onlangs bij vrienden langs en samen bereidden ze een maaltijd, zoals ze wel vaker deden. Tijdens het bereiden besloot een van de vrienden opeens dat een knoflookbrood wel lekker zou zijn bij het eten. “Ik had hier persoonlijk geen zin in, maar hij zei dat hij het voor iedereen zou halen”, schrijft ze op het forum Reddit.

Betaalverzoek voor het knoflookbrood

Marjolein besteedde er verder geen aandacht aan en later die avond genoten zij en haar vrienden van een heerlijke maaltijd. “We hadden een geweldige tijd en daarna reed ik naar huis.” Maar tot haar grote schrik bleek ze toen ze thuis was een betaalverzoek te hebben gekregen voor het knoflookbrood. Of ze wel even $1,36 wilde overmaken. “Ik was zo verbaasd”, schrijft de Amerikaanse. “Ik had niet om het brood gevraagd en hij had nooit gezegd dat we de kosten hiervoor zouden delen.”

Boos

Het verzoek schoot ook nog eens bij Marjolein in het verkeerde keelgat, omdat ze best een stuk moest rijden om bij haar vrienden te komen. Ze schrijft dat het haar 20 dollar kostte om bij het huis van haar vrienden te komen. “En ik had ook nog eens een blok kaas meegenomen dat ongeveer 7 dollar kostte.”

Onredelijk?

“Ik vond het verzoek smakeloos, gezien de tijd en het geld dat ik had besteed om daarnaartoe te reizen”, vervolgt Marjolein. “Daarom heb ik uit principe niet het gevoel dat het eerlijk is om mij hiervoor te laten betalen.” Toch is Marjolein niet helemaal zeker van haar zaak. Wat zou jij in haar situatie doen?

*Marjolein is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet diegene verhaal onder de naam AITAthrowaway456123.

Lees ook: Vrouwen betalen gemiddeld 7 procent meer dan vergelijkbaar mannenproduct

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Andrea Piacquadio