Chateau Meiland-kijkers liggen in een deuk om hoe Martien een baby nadoet

Martien baby

‘Wordt er nou een geitje of een baby geboren?’

Zet je een aflevering van Chateau Meiland op? Dan ben je gegarandeerd van een avondje schaterlachen. Ook gisteren konden de kijkers van het programma hun buikspieren weer eens goed trainen. Kasteelheer Martien Meiland had namelijk wel een héél bijzondere uitvoering van het geluid van een huilende baby. 

Zwangerschapsaankondiging

Halverwege maart maakten Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer in een schattige video op Instagram bekend dat zij samen in verwachting zijn van een kindje. De video begint met Maxime, Leroy en de kleine Claire, maar aan het eind van de video is er ineens een stoeltje – met roze en blauwe ballonnetjes – bijgeschoven. Donderdag konden kijkers van Chateau Meiland zien hoe dit schattige filmpje tot stand is gekomen. En, zoals je misschien al wel verwacht als je de Meilandjes een beetje kent, gaat dit niet zonder de nodige hilariteit, drama en gedoe.

Drama

Het begint al met de outfitkeuze. Maxime moet natuurlijk de perfecte jurk uitzoeken voor de zwangerschapsaankondiging. Ook is het idee om een rood zwaantje op het stoeltje neer te zetten. Maxime is hier echter niet zo’n van fan. “Dan lijkt het alsof ik van een zwaan ga bevallen”, aldus de Meiland-telg. Uiteindelijk wordt het zwaantje omgeruild voor de roze en blauwe ballonnen.

Baby nadoen

Wanneer Maxime zich in de perfecte jurk heeft gehesen, is het eindelijk zo ver. Het kersverse gezinnetje zit klaar om de video op te nemen. Ook Martien en Erica spelen hier een belangrijke rol in. Erica is namelijk verantwoordelijk voor het stoeltje met de ballonnen en Leroy vraagt Martien om een huilende baby na te doen. Het geluid wat Martien vervolgens maakt, heeft volgens volgers echter maar weinig weg van een daadwerkelijke baby.

‘Een baby of een geit?’

Kijkers van Chateau Meiland lagen in een deuk om de actie van Martien, zo laten ze weten op Twitter. “Ik ben even in de war… wordt er nou een geitje óf een baby geboren…?”, schrijft iemand. “Een baby, Martien. Een baby, geen schaap”, grapt een ander. Ook onder de video die Maxime op Instagram deelt, houden volgers het maar moeilijk droog. “Treffend”, grapt Viktor Brand. “Ik weet niet wat voor baby zij krijgt, maar de schapen in de stal bij mijn ouders maken ook dit geluid”, schrijft een ander. Ook de nieuwe vlam van Erica, Sander van Betten, laat een berichtje achter onder de video: “Zo leuk deze!”

Lees ook: Maxime Meiland en Leroy over zwangerschap: ‘We zijn dolgelukkig’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill