Cheers: deze wijn past het beste bij jouw sterrenbeeld


Proost, op de sterren!

Ben jij zo iemand die altijd voor dezelfde wijn kiest, omdat je nu eenmaal weet dat die de smaakpapillen streelt? Dan wordt het tijd om eens voor een ander drankje te gaan. Laat je voor de gelegenheid eens inspireren door jouw sterrenbeeld en verbreed jouw gastronomische horizon door de wijn te kiezen die volgens de sterren bij jouw karakter past. 

Ram: een jonge Tempranillo

Ze zeggen weleens dat wijnen door de jaren heen beter worden, maar de Ram kan de Tempranillo het beste drinken wanneer die nog jong is. Deze wijn behoudt dan namelijk zijn droge en pittige smaak. Net als het karakter van de Ram is deze wijn recht voor zijn raap en scherp.

Stier: Shiraz

Het karakter van de Stier heeft veel overeenkomsten met de Shiraz. De wijn is vol, stevig en aards en deze kenmerken associeren astrologen ook met de Stier.

Tweelingen: Pinot Grigio

Een goede Pinot Grigio is verfrissend licht en ongecompliceerd, net zoals je het karakter van Tweelingen kunt omschrijven. Denk bij deze wijn niet dat je ‘m een tijd in de wijnkelder moet bewaren, want voor Tweelingen geldt dat deze wijn de smaakpapillen het beste streelt wanneer de wijn jong wordt gedronken.

Kreeft: Moscato

De Kreeft heeft een delicaat en lief karakter en matcht daarom goed met de Italiaanse wijn Moscato. Net zoals deze wijn ook bruisend kan zijn, is het karakter van de Kreeft dat ook.

Leeuw: Amarone

Goedkoop is een Amarone niet, maar de Leeuw houdt wel van een beetje luxe. De wijn heeft een rijke smaak, is kleurrijk en dramatisch – net zoals het karakter van de Leeuw.

Maagd: Pinot Noir

Een Pinot Noir is een lichte rode wijn die goed bij de Maagd past. Maagden kunnen verlegen zijn, zijn gevoelig en voelen zich sneller gekwetst dan anderen. Ze hebben veel liefde nodig om datgene te bereiken wat ze voor ogen hebben. Hetzelfde geldt ook voor de Pinot Noir: deze wijn vraagt ook goede verzorging om dit drankje tot een ware smaaksensatie om te toveren.

Weegschaal: Chardonnay

Grote kans dat de Weegschaal al regelmatig aan de Chardonnay nipt. De Weegschaal houdt van klassiekers en wijkt daar niet graag vanaf. Net als hun karakter is deze wijn soepel en elegant.

Schorpioen: Zinfandel

De Zinfandel is een wijn die een hoger alcoholpercentage heeft dan de gemiddelde wijn. Je zou ‘m dus wat extremer kunnen noemen en juist daarom valt-ie zo in de smaak bij Schorpioenen. De Schorpioen houdt van risico’s en de droge en gedurfde smaakt van de Zinfandel match compleet bij zijn karakter.

Boogschutter: Beaujolais Nouveau

Boogschutters zijn gek op feestjes en daar past de Beaujolais Nouveau perfect bij. Deze wijn wordt traditiegetrouw op de derde donderdag van november opgeleverd. De wijn wordt dan gedronken in een feestelijke setting om zo ook de druivenoogst te vieren. 

Steenbok: Cabernet Sauvignon

Het duurt bij de Steenbok even voordat die volwassen wordt en dat heeft dit sterrenbeeld gemeen met de Cabernet Sauvignon: het duurt even voordat die wijn gedronken kan worden.

Waterman: Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc is een droge wijn en de citrusachtige smaak die aanwezig is, maakt de wijn scherp, net zoals de Waterman dat ook kan zijn. Sauvignon is afgeleid van het Franse woord Sauvage, wat wild betekent. De Waterman heeft een pittig karakter en daarom past deze witte wijn goed bij dit sterrenbeeld.

Vissen: Zoete Riesling

Vissen hebben een lief en delicaat karakter, net zoals de zoete Riesling. De bloemige wijn valt bij velen in de smaak, net zoals Vissen onder veel mensen geliefd zijn.

Lees ook: Lidl komt met handtas inclusief geheim wijnvak 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eating Well | Beeld: Unsplash