Man vertelt: ‘Ik wil niet dat mijn stiefzoon en zwangere vriendin bij ons komen wonen’

jongen

‘Toen ze langskwamen, wist ik al dat er iets niet goed zat’

Johan* en Marieke hebben samen geen kinderen, maar Marieke heeft wel twee kinderen uit een vorig huwelijk. Haar zoon Tim is negentien jaar en woont een paar uur verderop. Toen Marieke en Johan gebeld werden door hem, had Johan direct al door dat er iets niet goed zat… 

Bezoek

“Marieke werd een paar weken geleden gebeld door Tim met de vraag of hij samen met zijn vriendin mochten langskomen. Mijn vrouw was enthousiast, aangezien ze Tim niet zo vaak ziet,” begint Johan zijn verhaal op Reddit. “Ik had hier direct al mijn bedenkingen bij, Tim komt namelijk alleen maar langs als hij iets nodig heeft. Hij weet dat mijn vrouw moeilijk ‘nee’ tegen hem kan zeggen als hij persoonlijk langskomt, in plaats van het via de telefoon te bespreken.”

In verwachting

Toen Tim en zijn vriendin langskwamen had Johan gelijk: “Ik was niet verbaasd toen Tim en zijn vriendin ons vertelden dat ze een kindje verwachten.” Na het enthousiasme en de bijbehorende tranen van Marieke, kwam er wel een heel bijzondere vraag. “Ik wist dat de vraag eraan zat te komen. Ze vroegen ons of ze misschien bij ons mochten komen wonen. Ze wonen momenteel in een appartement met één slaapkamer en dat is te klein voor hun en de baby,” vertelt Johan.

Ongepland

“Mijn vrouw keek me aan en moest hebben doorgehad dat ik hier mijn twijfels over had, ze antwoordde namelijk dat we dit eerst even goed moeten bespreken”, vervolgt Johan zijn verhaal. “Tim en zijn vriendin begrepen dit en gaven bij ons aan dat we ze van alles konden vragen.” Marieke stelde hierdoor een aantal vragen, waaronder de vraag of de zwangerschap gepland was. Johan vertelt verder: “Tim zijn vriendin vertelde ons dat de zwangerschap niet gepland was. Dit kwam doordat ze overstapte naar een andere anticonceptiepil en op dat moment geen condoom gebruikten, omdat Tim dit niet prettig vond. Toen ze dit vertelden, deed Tim nogal lacherig en maakte er grapjes over.”

Uitbarsting

Het gedrag van Tim schoot bij Johan in het verkeerde keelgat, waardoor Johan een uitbarsting had. “Ik was bijna de hele tijd stil geweest, maar nu zei ik er wat van. Ik vertelde ze dat het klonk alsof ze beiden goed wisten waar ze mee bezig waren en dat een zwangerschap kon gebeuren. Ik zei dat ze beiden idioten waren als ze dachten dat ik het goed zou vinden als ze bij ons kwamen wonen, deze situatie hadden ze namelijk prima kunnen voorkomen als ze niet zo dom waren geweest.”

Toen Johan zijn uitspatting had, barstte de vriendin van Tim in tranen uit. “Mijn vrouw en Tim troosten haar onmiddellijk. Marieke vond dat ik te hard was en dat we het hier later alsnog over moeten hebben,” vervolgt Johan. Sinds dat moment hebben Johan en Marieke ruzie. “Volgens Marieke moeten we ze helpen als we dat kunnen, maar ik vind hun gedrag dom en ik wil niet opdraaien voor hun fouten,” eindigt Johan zijn verhaal. Wat zou jij doen in deze situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam idiotfatheraita.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik kwam erachter dat mijn vriend nog getrouwd is met zijn ex’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels