‘We hebben besloten een vriendin uit de vriendengroep te zetten’

vriendengroep

Ze vragen zich nu af of dat de juiste keuze was

Daan* heeft al jaren dezelfde vriendengroep. Er is drama ontstaan omdat een van de meiden uit die groep zich in andermans verloving mengde. Daarom hebben ze besloten haar niet meer bij activiteiten te betrekken. Daan vraagt zich nu af of ze daar goed aan gedaan hebben. Hij vraagt lezers op Reddit om raad.

Eerst verliefd, later verloofd met een ander

“Ik maak al jaren onderdeel uit van een vriendengroep met onder anderen Stefan en Marie”, begint Daan zijn verhaal. “Stefan is verloofd, maar had vroeger altijd een crush op Marie. Hij durfde dat nooit aan haar te vertellen, hoezeer we ook aandrongen. Marie wist het eigenlijk wel, maar deed alsof ze niets doorhad.” Een aantal jaar na zijn crush ontmoette Stefan zijn huidige verloofde, Francisca, op zijn werk. “Tegen haar durfde hij wel zijn gevoelens te uiten. Inmiddels zijn ze al een tijdje samen. Er hing alleen wel altijd een schaduw over hun relatie heen: Marie.”

Een onverwachte zoen

Marie en Francisca hebben elkaar inmiddels talloze keren gezien, maar er hangt nog altijd een spanning. “Marie liet het altijd lijken alsof Francisca een soort ‘rebound’ was voor Stefan. Hoe langer Stefan en Francisca samen waren, hoe vaker Marie plannen maakte waar Francisca niet bij betrokken was. We gingen dan met z’n allen iets doen, maar Francisca mocht niet mee. We hadden allemaal de indruk dat Marie toch ineens stiekem iets in Stefan zag en hem nu voor zich wilde winnen. We schrokken toen Marie Stefan ineens zoende tijdens een uitje. Ze gaf toe dat ze hem inderdaad leuk vond en dat ze het gevoel had dat ze voor elkaar bestemd waren. Ze vergat even dat Stefan inmiddels verloofd is met iemand anders”, schrijft Daan.

Niet meer bij de groep

De actie van Marie heeft tot veel spanning geleid. “Francisca was er niet bepaald blij mee, wat begrijpelijk is. Ze vergaf Stefan meteen, aangezien hij gekust werd en er verder niet zoveel aan kon doen. Het was alleen aardig ongemakkelijk geworden tussen Stefan, Francisca en Marie”, aldus Daan. Die ongemakkelijkheid heeft ervoor gezorgd dat de rest van de groep een besluit heeft genomen. “Het leek ons vanwege alle drama beter om Marie niet meer bij groepsactiviteiten te betrekken. Hoe ze met de situatie omgaat, vinden we niet fijn. We vragen ons nu alleen af of het de goede keuze is geweest, omdat ze verder geen andere vriendengroep heeft. Hebben we er goed aan gedaan?” Wat zou jij doen als je in Daans situatie had gezeten?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Accomplished-Pea3715.

Lees ook: ‘Mijn vriendin gebruikt haar ziekte constant als excuus’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Felix Rostig