Vrouw vertelt: ‘Mijn zus verwacht dat ik meebetaal aan haar bruiloft’

zus bruiloft

‘Ze heeft altijd al een gat in haar hand gehad’, vertelt de vrouw

Je droomhuwelijk verwezenlijken is niet goedkoop. Soms kan de familie een handje helpen om de grote dag te betalen. De zus van Esther* legt de verwachtingen echter wel heel hoog. Op het forum Reddit vraagt de vrouw om raad.

Big spender

“Mijn zus is 31 jaar en ik ben 28 jaar oud, maar we wonen beide nog bij onze moeder. Ik ben altijd goed in sparen geweest, maar de rest van mijn familie heeft altijd al een gat in de hand gehad”, vertelt Esther. “Mijn zus kan ook niet goed met geld omgaan. Ze wil altijd het beste van het beste, maar koopt dit dan op afbetaling. Twee grote vakanties per jaar, een dure auto… Terwijl ik heel zuinig leef. Ik wil mijn eigen huis kopen en geen geld verspillen aan de huur. Ook ben ik al jaren niet op vakantie geweest en ik rij een oude auto.”

Trouwplannen

“Mijn zus heeft net een nieuwe vriend, maar ze is ervan overtuigd dat ze binnen een jaar met hem wil trouwen”, vervolgt Esther. Hoewel ze een beetje sceptisch is, is ze ook erg blij voor haar zus. “Ik ben blij dat ze een goede match heeft gevonden. Ik vind het ook fijn dat ze dan uit huis gaat, want soms lopen de spanningen hier hoog op”, laat Esther weten. Er is echter wel een financieel probleem. “Mijn zus zegt dat het traditie is dat de familie van de bruid meebetaalt aan de bruiloft. Ze heeft zowel aan mijn moeder en mijn opa als aan mij geld gevraagd. Zelf is ze ook aan het sparen, maar niet voor de bruiloft: ze wil namelijk een gebitsbehandeling laten doen.”

Geen overeenstemming

De moeder en de opa van Esther zeggen dat ze bereid zijn om de bruiloft te betalen. Esther zelf zit hier echter niet op te wachten. “Mijn zus weet dat ik het geld heb. Ik weet dat het een knallende ruzie wordt als ik niet meebetaal en dat het de trouwdag kan verpesten. Ik ben ook bang dat ik spijt krijg als ik geen geld geef.” Toch heeft Esther de knoop nog niet doorgehakt. “Mijn zus is gewoon zo materialistisch. Ik wil mijn zuurverdiende spaargeld niet weggeven om haar materialistische rotzooi te betalen.”

Buitengesloten

Esther is bang dat de band met haar zus verslechtert als ze het geld niet geeft. “Ze is een erg sluw persoon en ik denk dat ze gaat samenklitten met mijn moeder. We werken nu ook beide vanuit huis, en ik wil niet nog maanden opgesloten zitten met iemand waarmee ik ruzie heb. Daarnaast zou mijn zus me buitensluiten van alle voorbereidingen van de bruiloft, wat ik niet leuk zou vinden.”

Advies gevraagd

“Hoe kan ik uit deze situatie komen?”, vraagt Esther zich af. “Ik ben boos en angstig tegelijkertijd. Ik houd niet van confrontaties, en mijn zus is een erg ‘confronterend’ persoon.” Wat zou jij Esther aanraden? Kan ze beter meebetalen om de goede vrede te bewaren, of moet ze haar spaargeld zelf houden en daarmee de band met haar zus op het spel zetten?

*Esther is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam Intelligent-Ad-9006.

Lees ook: Man: ‘Is het gek als ik naar een bruiloft ga als mijn vrouw net een miskraam heeft gehad?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels