Andrew vertelt over zijn tijd als topless model in een kledingwinkel

topless

‘Soms legden ze hun handen op plekken waarvan dat niet de bedoeling was’

Abercrombie & Fitch is een Amerikaans kledingmerk dat al heel wat jaren meegaat. De mannen- en vrouwenkleding is te koop in allerlei winkels en het merk heeft ook eigen filialen. En bijzonder: in die eigen winkels zetten ze tot een aantal jaar terug mannelijke modellen in. Deze zogenaamde Shirtless Guys stonden halfnaakt in de winkels als ‘menselijk lokaas’. Voormalig Abercrombie-hunk Andrew vertelt.

‘Er werd een beetje een grapje van gemaakt’

“Soms legden ze hun handen op plekken waarvan dat niet de bedoeling was”, aldus Andrew over zijn tijd bij een filiaal in Dublin. “Op mijn rug, bijvoorbeeld. Of op mijn kont. Natuurlijk was dat vreemd, maar er werd destijds een beetje een grapje van gemaakt.” Met destijds bedoelt het voormalige winkelmodel zo’n tien jaar geleden. Inmiddels werkt Andrew er niet meer. Sterker: het Amerikaanse kledingmerk is helemaal gestopt met het inzetten van de zogenaamde Shirtless Guys of greeters.

Menselijk lokaas

Maar goed, in de tijd dat ze het nog wel deden, moesten de heren een beetje rondlopen en mooi zijn. En veel op de foto met klanten die een kiekje met de goedgevormde en compleet gladgeschoren torso’s wilden nemen. Als aandenken aan het winkelbezoekje. Eigenlijk deden de mooie heren dus puur dienst als menselijk lokaas.

Een beetje fris

Je vraagt je misschien af: was dat niet koud, zo’n hele dag halfnaakt rond paraderen in een kledingwinkel? Soms wel, geeft Andrew toe. Dublin is immers niet de warmste plek op aarde, daarom mochten de modellen een shirt aan als het buiten kouder dan enkele graden boven nul was. Toch deden veel Shirtless Guys dat alsnog niet. Andrew: “Er waren maar drie modellen die het shirtloze werk konden doen in de winkel. Deed je een shirt aan, dan moest je collega dat gemis opvangen en meer foto’s met klanten maken.”

Haarloos

Ook onthult de voormalige Abercrombie greeter dat er van hen werd verwacht dat ze compleet gladgeschoren waren. “Een klein beetje haar op je gezicht en je werd naar binnen gestuurd. Daar moest je je scheren met zo’n vreselijk wegwerpmesje. Dan kwam je soms terug met krassen in je gezicht.”

En hoewel zijn tijd bij in de Ierse kledingwinkel niet alleen maar vervelend was, Andrew heeft er zelfs zijn beste vriend aan overgehouden, is hij er niet heel open over. Zijn collega’s bij zijn huidige marketingbaan weten bijvoorbeeld van niks. “Die vertel ik gewoon dat ik in een kledingwinkel werkte”, geeft Andrew toe. “Mensen denken toch al gauw dat je jezelf heel wat vindt als je zegt dat je dat werk hebt gedaan.”

*Andrew is niet zijn echte naam. Ook de afbeelding betreft een voorbeeld, niet een foto van het voormalige model dat zijn verhaal doet.

Lees ook: Heeft Victoria’s Secret dan eindelijk haar eerste plussize model ingehuurd?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Slate | Beeld: Bruno Felix via Pexels