Moeder: ‘Zat ik verkeerd door mijn 18-jarige zoon te vertellen dat hij in het weekend niet thuis mag komen?’

Op een forum vraagt de moeder om advies

Veel ouders vinden het hoogtijd dat hun kinderen het ouderlijk huis verlaten wanneer ze ver in de twintig zijn, maar dat een 18-jarige nog thuis woont is niet zo ongewoon. Een 49-jarige moeder wil echter weleens privacy en vroeg haar 18-jarige zoon om het weekend niet thuis te komen.

“Ik wilde graag wat privacy voor de nacht, is dat te veel gevraagd?”

Avondje alleen

Op het forum Reddit heeft een 49-jarige moeder onder de ‘Throwawayuseraita’ andere gebruikers om advies gevraagd. Haar zoon die nog thuis woont zou een maand van huis wegzijn en op een zondag terugkomen. In het weekend dat hij thuis zou komen, liet de jongen aan zijn moeder weten dat hij zondag toch niet thuis zou komen, maar dat hij bij een vriend zou slapen. “Ik was daar erg blij mee”, bekent de moeder op het forum. Ze wilde namelijk haar ex H. uitnodigen om te komen eten en om de avond te blijven slapen.

Toch thuis slapen

“Mijn zoon zondag belde plots en liet me weten dat hij tóch thuis zou komen. Mijn zoon heeft een hekel aan H. omdat hij mijn ex is en omdat hij ooit bij ons woonde. Ik vertelde mijn zoon dus dat mijn ex er was en mijn zoon werd razend. Hij zei uiteindelijk: ‘Whatever, ik ga wel naar mijn kamer en negeer hem.” Het was niet de reactie waar de moeder op gehoopt had.

Thuiskomen verbieden

De moeder vroeg aan haar zoon of hij misschien niet alsnog bij zijn vriend kon blijven slapen, maar dat was geen optie. “Vervolgens vroeg ik of hij dan bij zijn broers of zussen kon blijven slapen of bij mijn zus, maar dat wilde hij absoluut niet.” Met dat antwoord was de moeder niet blij. “Ik vroeg mijn zoon om een avondje privacy, is dat te veel gevraagd? Mijn zoon antwoordde vervolgens dat hij huur betaalt en dat hij vindt dat hij moet kunnen komen en gaan wanneer hij wil. Hij vroeg me ook of ík dan volgend weekend weg wilde gaan, want dan zou zijn vriendin komen en ook hij wilde privacy. Ik vertelde hem dat dat niet kon, want het is mijn huis, mijn regels.”

Slapen bij broer

De jongeman is vervolgens naar zijn broer gegaan om daar te slapen. “Twintig minuten later kreeg ik een sms van mijn oudere zoon en hij vertelde me dat ik stom en egoïstisch was om het feit dat ik mijn zoon dwong om bij hem en zijn vrouw te overnachten. Zat ik dan echt zo fout?”

Meningen

Gebruikers van het forum waren niet te spreken over de actie van de vrouw. “Je zoon heeft gelijk. Hij betaalt huur, dus hij moet kunnen komen en gaan wanneer hij wilt”. Een ander vult dat aan met: “Jouw regels, jouw huis? Wat een slecht argument, aangezien je zoon huur betaalt.” Ook vragen mensen zich af of ze dan echt seks met haar ex verkiest boven haar eigen zoon.

Lees ook: Vader over relatie van zijn zoon: ‘Hij is veel te min voor haar’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash