Alleenstaande moeder biecht op: ‘Mijn kind mag van mij niet op een sport’

voetbal zoon moeder

“Kantinediensten? Alsjeblieft niet zeg!”

Elke zaterdag langs de zijlijn staan? Kantinediensten? “Alsjeblieft niet zeg.” De mening van deze alleenstaande moeder is erg duidelijk. Haar zeven-jarige zoon zou dolgraag op voetbal willen gaan, maar dat gaat volgens haar absoluut niet gebeuren. Ze zou het namelijk te druk hebben met haar eigen leven. In een anonieme rubriek van De Telegraaf deelt de alleenstaande moeder haar frustraties.

“Eigenlijk zou ik het mijn zoon moeten gunnen, maar ik zie zo op tegen dat langs de lijn staan”, biecht de moeder op.

Scheiding

In de rubriek geeft de moeder aan dat zij en haar man twee jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. “We hadden een vechtrelatie.” Het is een vervelende periode geweest voor haar zoon. “Door al dat geruzie is hij echt aandacht te kort gekomen. En heel eerlijk: die krijgt hij nog altijd niet genoeg”, geeft de alleenstaande moeder aan.

Carrièretijger

De alleenstaande moeder geeft aan dat het tijd was voor een switch. Waar ze voorheen een huismoeder was, koos de moeder ervoor om haar carrière wat leven in te blazen. Inmiddels werkt ze vier dagen per week en wil ze af en toe ook wat tijd voor zichzelf. “Ik heb mezelf te vaak weggecijferd; die tijd is voorbij!”, geeft de moeder aan.

Langs de lijn

“Ik heb dus minder vrije tijd en eigenlijk heb ik daardoor geen zin om op woensdagmiddag mijn zoon naar welke training dan ook te brengen. En dan zeker op de vroege zaterdagochtend nog naar een wedstrijd ergens in het land. Om nog maar te zwijgen over verplichte ‘kantinediensten’. Alsjeblieft niet zeg!” En haar ex? Die ziet ze dat al helemaal niet doen.

Opbiechten

De moeder ziet het duidelijk niet zitten om haar zoon een plezier te doen. Toch voelt ze zich enigszins schuldig, aangezien het voor haar zoon een grote wens is om op voetbal te gaan. Het zou goed zijn voor zijn sociale leven én zijn lijf – aangezien haar zoon volgens de moeder best wat kilootjes kan verliezen. Om het schuldgevoel te verbergen geeft ze aan: “Ik kan altijd nog beweren dat zijn vader het niet goed vindt…”

Lees ook: Baby geboren zonder ogen zoekt nieuw thuis nadat moeder hem afstaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Unsplash