Strakke buik, rug en billen? Probeer deze manier van planken dan eens

plank

De plank, maar dan nóg beter!

Duik de sportschool in en je ziet ‘m vast en zeker iemand uitvoeren. We hebben het natuurlijk over: de plank. Planken is een van de meest populaire fitnessoefeningen, aangezien je met deze oefeningen je buik, rug, billen én schouders aanpakt. Dat is nog eens een win-win situatie – oftewel flink wat tijdbesparing in de sportschool. Nu is er natuurlijk niets mis met de ‘gewone’ plank. Maar kies je voor een variatie? Dan ben je nóg beter bezig. 

Planken maar.

Zwaardere variant

Personal trainer Tamara Pridgett zweert bij een zwaardere variant van de plank. Op de website Popsugar legt de personal trainer uit waarom. “In een traditionele plank leert je lichaam om je onderrug recht te houden. Dat is al een hele opgave, maar door er een beweging aan toe te voegen, moet je je buikspieren meer gebruiken om je ruggengraat recht te houden.” Oftewel: je traint je spieren dus harder. Het voordeel hier van? Er worden meer calorieën verbrandt en je spieren worden sterker.

Stabiliseren

Tijdens het planken is het de bedoeling dat je met je benen uit elkaar stapt. Door deze beweging toe te voegen, train je voornamelijk de middelste bilspier. Deze spier is belangrijk voor het stabiliseren van je heupen en bekken, waardoor je rug-, heup- en kniepijn kunt voorkomen. Wat een voordelen! Zorg er eerst wel voor dat je de traditionele plank beheerst, aangezien je geen spieren wil overbelasten.

Hoe werkt het

Begin allereerst in een traditionele plank positie. Rust hierbij niet met je handen, maar met je ellebogen op de grond. Til vervolgens je linkerbeen iets omhoog en beweeg hem naar links. Laat je tenen vervolgens de grond weer raken. Til je been weer op en plaats ‘m terug naar het midden. Herhaal deze beweging ook met rechts. Herhaal deze oefening tien keer. Wedden dat je die billen voelt branden!

Benieuwd hoe je deze manier van planken precies uitvoert? Je ziet het hieronder:

Lees ook: Vier uur lang planken: deze vrouw deed het en verbreekt daarmee wereldrecord

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash