‘Ik barstte in huilen uit toen mijn zus vertelde dat ze opnieuw in verwachting is’

verwachting

Bridget was behoorlijk van slag door dit nieuws

Bridgets (17)* zus Beth (23) beviel twee jaar geleden van haar eerste kindje Leo. Beth raakte vervolgens in een postnatale depressie die Bridget als heel heftig heeft ervaren. Toen Beth haar vertelde dat ze opnieuw in verwachting is, barstte Bridget in huilen uit. 

Postnatale depressie

“Twee jaar geleden kreeg mijn zus haar zoontje Leo. Daarna kreeg ze een postnatale depressie die zo heftig was dat haar vriend (de vader van Leo) haar niet meer in huis wilde. Hij trapte haar (samen met de baby) uit huis en toen kwam ze weer bij ons in huis wonen”, vertelt Bridget op het forum Reddit. “Ik zal niet in de details treden, maar haar depressie was zeer ernstig. Mijn leven was door haar veranderd in een hel. Het was heel moeilijk dat ik na school thuiskwam en moest dealen met haar buien samen met een pasgeboren baby.”

Slechtste jaar ooit

“Dat jaar was het slechtste jaar uit mijn leven. Het was alsof de postnatale depressie van mijn zus ook mijn depressie was. Ik voelde me elke dag verdrietig.” Bridget vervolgt dat haar zus in dat jaar met een therapeut ging praten, en dat ze uiteindelijk beter werd. “Het ging beter met haar en ze kreeg weer interesse in haar kindje. Haar vriend wilde weer met haar samen zijn en ze besloot weer bij hem in te trekken – hier was ik niet zo blij mee, maar dat is haar beslissing.”

Goede moeder

Bridget vervolgt dat haar zus Beth veranderde in een goede moeder die alles voor haar zoontje Leo overhad. “Mijn ouders en ik waren allemaal opgelucht. Er was een last van mijn schouders gevallen. Als ik nu thuiskwam van school, kwam ik thuis in een veilige omgeving, die niet verdrietig of toxic was.”

Opnieuw in verwachting

“Beth, haar vriend (inmiddels verloofde) en Leo kwamen afgelopen weekend langs om te komen eten. Mijn grootouders waren er ook. Na het diner begonnen we aan het dessert en uit het niets deelde Beth dat zij opnieuw in verwachting is.” Bridget zag het nieuws niet aankomen, en voelde opeens de tranen opkomen. “Ik probeerde mijn emoties te verbergen, maar mijn oma zag dat ik tranen in mijn ogen had. Ze leunde naar me toe en vroeg wat er aan de hand was. Toen kon ik mijn emoties niet meer onder controle houden en begon ik keihard te huilen.”

Van slag

“Iedereen was overvallen door het nieuws en het leek alsof iedereen meteen wist waarom ik moest huilen. Ik hoorde Beths vriend nog wat mompelen en toen stormde hij de kamer uit. “Waarom ben je in hemelsnaam aan het huilen?”, snauwde Beth vervolgens naar me. “Hoe weet je dat je niet opnieuw een depressie krijgt en ik weer in een lastige situatie kom?”, vroeg ik haar huilend. Ze was heel erg boos en mijn ouders stelden vervolgens voor dat ze beter naar huis kon gaan.”

Reactie

“Mijn ouders vinden nu dat ik overdreven reageerde. Ze vinden dat ik een gelukkig moment heb veranderd in een verdrietig moment. Volgens hen is Beth ontzettend boos op me. Ze zouden willen dat ik mijn zus wat meer had gesteund en blij voor haar was geweest, in plaats van dat het draaide om mijn gevoelens. Ze vinden het ook heel erg dat ik haar vroeg naar haar postnatale depressie. Ik ben natuurlijk geen expert, maar ik ben zo bang dat mijn zus straks weer een postnatale depressie krijgt en ik daar dan weer de dupe van word.”

Bridget vraagt zich op het forum dan ook af wat ze nu het beste kan doen om de lucht te klaren.

Wat zou jij Bridget adviseren?

Bridget is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de username frfobfr35t.

Lees ook: ‘Mijn man zegt dat ik er belachelijk uitzie in lingerie

Bron: Reddit | Beeld: Pexels