Heftig: vrouw brengt geadopteerde baby’s terug na ontdekken eigen zwangerschap

baby's adoptie zwangerschap

Onbewust kon Ali geen moedergevoel creëren bij haar adoptiekinderen

In het onbezorgde leven van Ali en Michael was er altijd nog één onvervulde wens: baby’s. Het stel had het al zo lang geprobeerd, maar het lukte niet om een gezinnetje te stichten. Nadat Ali te horen kreeg dat ze onvruchtbaar was, startte het koppel meteen het adoptieproces. Al na en paar weken kregen Ali en haar partner een tweeling toegewezen. “Fantastisch”, dacht het stel. Dit bleek uiteindelijk toch anders uit te pakken dan verwacht.

Het moedergevoel was nergens te bekennen.

Adoptie

Nadat de tweeling aan het koppel werd toegewezen, was er een periode van zes weken om de nieuwe kids te leren kennen. Bezoekjes aan het kindertehuis en uitstapjes zouden ervoor moeten zorgen dat de kersverse ‘ouders’ de tweeling beter zou leren kennen. Zodra de tweeling bij het stel in huis trok, voelde dit voor Michael als een droom. Michael nam de vaderrol op zich en werd dolverliefd op het tweetal. Daarentegen kon Ali hier moeilijk mee omgaan. “Ons leven was perfect. In theorie althans, want ik voelde er helemaal niets bij. Het leek alsof ik moedertje speelde en dat het allemaal niet echt was”, aldus Ali.

Problemen

Via-via had Ali wel van een depressie na een adoptie gehoord, maar ze voelde direct dat dit niet aan de orde was. Was ze niet goed in het moederschap? Hield ze niet van de tweeling? Dit waren de vragen die constant door haar hoofd spookten. “Ik hoopte soms dat de tweeling zou blijven slapen, dan hoefde ik als ‘moeder’ tenminste geen komedie te spelen.” Michael had al snel door dat er iets niet goed was en raadde Ali aan om naar een dokter te gaan. Al gauw moest Ali een aantal testen doorstaan, waaronder een urinetest. Hieruit bleek iets heel opmerkelijks: Ali was zwanger.

Onbegrijpelijk

“Dit kan niet kloppen”, aldus Michael. Maar zelfs de meest luxe en dure zwangerschapstest gaf het aan: Ali was écht zwanger. Het besef kwam pas na een tijd, waarna ook het ‘kille’ gedrag van Ali op z’n plek viel. Onbewust kon Ali geen moedergevoel creëren bij haar adoptiebaby’s. Haar lichaam weigerde een band te creëren met kinderen die genetisch gezien niet van haar waren. “Focus je op je eigen kind”, was wat haar lichaam haar onbewust vertelde. Nog voordat het stel dit schokkende nieuws kon verwerken stonden Ali en Michael voor een onmogelijke beslissing: de baby’s houden, of de adoptie afbreken en de focus op het eigen kindje leggen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2