Advies van ministerie over ‘lengte van de rok’ zorgt voor boze reacties

ministerie lengte rok

Het ministerie van Sociale Zaken gaf opmerkelijk kledingadvies via Twitter

Het ministerie van Sociale Zaken deelde onlangs een afbeelding die in een online folder van Arbo staat. Het plaatje gaf in het kort aan wat de etiquette bij warm weer, tijdens werktijd, zou moeten zijn. In dit plaatje stond een opmerkelijke zin waar vervolgens heel het internet over viel. “Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt samen met de roklengte en de conditie van de benen”, aldus het advies van het ministerie van Sociale Zaken.

Het ministerie geeft aan dat het een ‘onhandige’ tweet was.

Ophef

“Is deze folder wel bijgewerkt sinds 1971?”, reageert een verbaasde Twitteraar. “En wat is een goede conditie van de benen? Wel of geen spataderen? En wat is verzorgd? Geschoren? Of is het voldoende om de beenharen te kammen? Of is föhnen verplicht?”, vraagt een ander zich af. De negatieve reacties stroomden binnen, waaruit bleek dat iedereen het erg oneens was met dit bericht.

Reactie

Op de vragen die op Twitter naar boven kwamen kon woordvoerder Lilian Jansen van Sociale Zaken geen antwoord geven. Wel geeft ze aan dat het een ‘onhandige’ tweet was. “We willen aandacht voor de folder waarin goede adviezen staan over gezondheid en veiligheid op het werk. Dit plaatje ging over etiquette. Daar moeten wij ons op het ministerie eigenlijk niet mee bezig houden”, geeft de woordvoerster toe. D66-fractieleider Rob Jetten geeft aan zeer verbaasd te zijn. “Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen”, aldus Jetten.

Onhandig

De D66-fractieleider gaf aan een appje naar het departement te hebben gestuurd, waarin hij doorgeeft dat het een ‘misplaatste tweet’ is. Als vervolg op het kritiek van de fractieleider en de reacties op Twitter verstuurde het ministerie een nieuwe tweet om de ‘onhandigheid’ recht te zetten. “Bedankt voor al jullie terechte kritieken op dit bericht. We gaan ons weer richten op gezond en veilig werken”, aldus het Twitter bericht van het ministerie.

Lees ook: Outfit-stress? Dit draag je naar kantoor tijdens de hitte!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash