Aha: hierdoor krijgen sommige ouders spijt van de naam die zij hun kind geven

spijt naam kind

Vooral de tweede snappen wij wel!

Geloof het of niet, maar sommige ouders hebben spijt van de naam van hun kind. Het gebeurt zelfs een stuk vaker dan dat jij denkt. Want wat blijkt? Tussen de tien en twintig procent van de ouders krijgen spijt van de naam van hun kind. Enne, dat komt hierdoor.

1. De naam wordt ineens heel erg populair

Wanneer je de naam voor je kind verzint, ga je er natuurlijk niet meteen vanuit dat de naam maanden later ineens superpopulair gaat zijn. Toch kan dit zorgen voor grote spijt bij kersverse ouders.

2. De naam past niet bij je kind

Deze is misschien wel de simpelste reden van allemaal. Wanneer jouw spruit op de wereld is gekomen, is de kans natuurlijk heel erg klein dat je meteen denkt: ‘de naam past niet bij mijn kind’. Echter, gebeurt het soms wel. En precies daarom krijgen ouders spijt.

3. Iemand anders heeft zijn/haar kind dezelfde naam gegeven

Sommige ouders kunnen dit beamen. Zo heb je al maandenlang dé naam voor je kind in je gedachten, kom je er ineens achter dat iemand anders ook dezelfde naam aan zijn of haar kind heeft gegeven. Tja, kan gebeuren, maar of het altijd even fijn is?

4. Je hebt de naam onder druk gekozen

Wanneer je onder druk staat met het kiezen van de naam, kan je later ook spijt krijgen. Zo kunnen bijvoorbeeld ouders of grootouders aandringen om je kindje te vernoemen naar iemand uit de familie. En hoewel je het in eerste instantie misschien een mooie gedachte vindt, is dat later wel iets om op terug te komen. Oeps!

Lees ook: ‘Was ik te gemeen tegen mijn vader toen ik vertelde waarom hij niet op mijn zoon mag passen?

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Andc | Beeld: Pexels