‘Was ik te gemeen tegen mijn vader toen ik vertelde waarom hij niet op mijn zoon mag passen?

Opa oppassen vader

Claudia vindt haar vader geen geschikte oppas

Claudia* en haar echtgenoot hebben samen een zoon van twee jaar. Hoewel Claudia en haar man eerder geen opvang nodig hadden voor hun zoon, maken ze nu twee keer per week gebruik van een nanny. Claudia’s vader bood aan dat hij wel op zijn kleinzoon wil passen, maar dat wil Claudia niet. Tijdens een verhitte discussie met haar vader flapte Claudia eruit waarom hij niet mag oppassen. Op het forum Reddit vraagt ze zich nu af of ze te gemeen was. 

Nanny

“Mijn man en ik hebben een zoon van 2,5 jaar”, begint Claudia haar verhaal op Reddit. “Nadat mijn zwangerschapsverlof eindigde, hebben mijn man en ik nooit opvang hoeven regelen, omdat wij allebei thuis konden werken. In het begin ging dat prima, aangezien we allebei heel flexibele schema’s hebben. Na een jaar kwamen we er echter achter dat dit niet goed was voor onze mentale gezondheid. We besloten daarom op maandag en dinsdag een nanny in te huren, zodat we op die dagen op kantoor kunnen werken. We vinden het heel fijn dat we weer met collega’s kunnen socializen en ongestoord kunnen werken”, deelt Claudia.

“De vrouw die op onze zoon komt passen, heeft zelf een driejarige zoon die ze meeneemt als ze op onze zoon komt passen”, gaat Claudia verder. Aangezien de kindjes bijna even oud zijn, vinden ze het leuk om met elkaar te spelen. “Mijn zoon is altijd enorm blij als de oppas en haar zoontje bij ons zijn.”

Vader wil oppassen

Claudia’s vader vindt het echter niet nodig dat Claudia een nanny heeft, en stelde daarom voor dat hij wel kan oppassen op maandag en dinsdag. “Ik ben de oudste van vier kinderen en heb als enige een kindje. Mijn zoon is dus zijn enige kleinkind. Mijn vader is met pensioen en vindt het erg jammer dat we onze zoon ‘niet gewoon bij hem brengen.’ Hij vindt dat we onze zoon nu overlaten aan een vreemde.”

Ondanks dat haar vader al meerdere keren aanbood om op Claudia’s zoon te passen, ziet ze dat niet zitten. “Mijn vader weet heel weinig over kinderen, en is ook niet bereid meer te leren. Hij vindt dat hij al een expert is, omdat hij vier volwassen kinderen heeft. Maar hij heeft nog nooit in zijn leven een luier verschoond. Hij was het soort vader dat thuis kwam van werk, mee at, ons daarna vijftien minuten de les las en daarna in de avond weg was of de hele avond alleen ging lezen.”

Vertrouw hem niet

“Sinds mijn zoon is geboren, geeft mijn vader me steeds ongevraagd ouderschapsadvies dat nergens op slaat. Ook staat hij niet achter mijn keuzes als ouder. Ik nam zijn advies maar voor lief en ging eerder niet met hem in discussie, omdat ik weet dat hij het nog steeds moeilijk heeft met de dood van mijn moeder (ze stierf drie jaar geleden). Alleen vertrouw ik hem echt niet met mijn zoon.”

Afgelopen weekend kwam Claudia’s vader langs om mee te eten. De twee raakten echter in een verhitte discussie over de oppas die Claudie nu heeft. “Ik verloor mijn geduld en vertelde hem dat hij geen goede oppas zou zijn en dat het zelfs gevaarlijk is om een kind bij hem achter te laten. Hij was beledigd en vertelde me dat hij echt wel wist hoe hij met een kind moet omgaan, aangezien hij vier kinderen heeft grootgebracht. Die opmerking maakte iets in mij los, en toen vertelde ik heb: ‘Jij hebt ons niet grootgebracht, mama heeft dat gedaan!’ Vervolgens vroeg ik waar mijn broer allergisch voor is, wanneer ik jarig ben en andere stomme dingen om mijn punt te maken. Mijn vader gaf geen antwoord en is toen weggegaan.”

“Mijn man vindt dat ik te hard was tegen mijn vader. Ik geef toe dat ik heel luid sprak. Mijn zus vindt dat ik onnodig gemeen tegen mijn vader was. Wat moet ik nu doen?”, vraagt de vrouw zich af. Wat vind jij?

*Claudie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name Ok_Beat4071.

Lees ook: ‘Ik wil niet meer voor deze familie oppassen, omdat ik opeens op een extra kind moest letten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock