‘Ik ga niet naar de bruiloft van mijn zus omdat mijn kind niet mee mag’

bruiloft

De zus wil geen kinderen op haar bruiloft

Sanna* is op dit moment zwanger van haar eerste kindje. Binnenkort trouwt haar zus, Irene* en daar wil Sanna natuurlijk graag bij zijn. Er is alleen één probleem: Irene wil geen kinderen op haar bruiloft. Sanna doet haar verhaal anoniem op Reddit.

Zwanger

“Ik ben momenteel zwanger en zal op het moment van de bruiloft een baby van 5 maanden hebben”, begint Sanna haar verhaal. “Ik vroeg Irene of zij ook mocht komen, maar ze zei nee. Ik accepteerde dat en vertelde haar dat ik er niet bij kon zijn.” Sanna’s baby is tegen die tijd ongeveer vijf maanden en daarom ziet Sanna het niet zitten om haar kind alleen te laten met een baby. “Ik voel me er niet goed bij om mijn jonge kind bij een oppas te laten en mijn familie zou op de bruiloft zijn.”

Boze zus

Sanna’s zus vond dat echter niet leuk om te horen. “Irene is behoorlijk pissig en zei dat ik me hypocriet opstel en haar nu straf, omdat ze een kindvrije bruiloft heeft. Ze zei dat ze wil dat ik er ben en een speech geef als de zus van de bruid, maar ik zei haar dat ik er niet bij kan zijn als ik mijn baby niet mag meenemen.” Volgens Irene kan Sanna prima een oppas regelen. “Ze antwoordde dat sommige van haar vrienden kinderen hebben en veel vertrouwde oppassers kennen, en ze wilde me hun nummers geven, maar ik heb geweigerd. Onze moeder zei dat ze thuis kan blijven met mijn baby, terwijl ik een deel van de ceremonie bijwoon, en dan komt ze (en ga ik naar huis) maar Lisa wil dat onze ouders er de hele tijd bij zijn.”

Sanna weet niet zo goed wat ze nu moet doen. “Ik zorg gewoon voor mezelf en mijn kind…” Ze vraagt op Reddit daarom om advies. Wat zou jij doen in Sanna’s situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ComfortableLimit3227.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels